Çavuşoğlu, Lavrov ile görüştü

Çavuşoğlu, Lavrov ile görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Ukrayna´daki son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş 17. gününde devam ediyor. Son olarak Rusya, güneydeki Mariupol kentini de kuşattı. Kentteki 80'den fazla Türk vatandaşının da bir camide mahsur kaldığı öğrenildi. Mahsur kalanları tahliye için çalışmalar sürerken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bugün Ukrayna´daki son gelişmeleri ele aldığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir" denildi.

Perşembe günü Türkiye'nin arabuluculuğu ile Antalya Diplomasi Forumu (ADF) marjında Antalya'da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı gerçeklemişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da "Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüştük daha sonra üçlü bir toplantı yaptık. Bu görüşme Türk tarafının teklifiyle yapıldı. Sayın Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesi sonucu bu görüşme kararı aldık. Krizin çözümüne yönelik her türlü teması destekleriz" demişti.