Çavuşoğlu, Ermeni mevkidaşıyla görüştü

Çavuşoğlu, Ermeni mevkidaşıyla görüştü
Antalya Diplomasi Forumu'nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Çavuşoğlu, son derece verimli ve yapıcı görüşme yaptıklarını söyledi. Mirzoyan da görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Bölgemizde barış ve istikrar için çaba gösterme kararlılığımız var" dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde, bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu, paneller, oturumlar ve ikili görüşmelerle bugün de devam ediyor.

İkili görüşmeler kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'ın görüşmesi Antalya'da gerçekleşti.

İki ülkenin özel temsilcisinin iki defa bir araya geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, "İlişkilerimizi tam normalleştirmek için atılacak adımlar görüşüldü. Biz de üzerinden geçtik" dedi.

Çavuşoğlu, "Memnuniyetle söylemek isterim ki biz Kafkasya'da barış için çaba sarf ediyoruz. Türkiye ile Ermenistan arasında atılan adımlardan Azerbaycan da memnun. Azerbaycan da bu süreci destekliyor. Bölgedeki barış ve istikrar hepimizin yararına" diye konuştu.

Ararat Mirzoyan ise ilişkileri normalleştirmek için süreci koşulsuz olarak sürdüreceklerini ifade etti.