Genç kadını 8 Mart’ta öldürüp ‘İbreti âlem olsun’ demişti

Genç kadını 8 Mart’ta öldürüp ‘İbreti âlem olsun’ demişti
Batman’da iki çocuk annesi Tuba Atılgan, boşanma sürecindeki eşi Murat Atılgan tarafından otobüs durağında herkesin gözü önünde kurşun yağmuruna tutuldu. Vücuduna 14 kurşun isabet eden Tuba Atılgan yaşamını yitirdi. Eşinin yaşadığı evi de ateşe veren Murat Atılgan’a bugün görülen duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Cezada hiçbir indirim yapılmadı.

Berat KARAASLAN

Korkunç cinayet 8 Mart 2023 günü Batman merkezde yaşandı. Kadın kuaförü olan Tuba Atılgan otobüs durağında bekliyordu. Boşanma aşamasında olduğu eşi Murat Atılgan o esnada durağa gelip silahla dehşet saçtı. Kadın kuaförü olan Tuba Atılgan vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti. Vahşet sırasında durakta bulunan genç bir lise öğrencisi de kurşunlar sebebiyle yaralandı. Yaralanan liseli genç kız hastaneye kaldırıldı.

CİNAYETİN ARDINDAN EVİNİ DE YAKTI

Murat Atılgan’ın yaşattığı vahşet bununla da son bulmadı. Tuba Atılgan’a öldürdükten sonra olay yerinden ayrılan Murat Atılgan, eşinin Belde Mahallesi’ndeki evini ateşe verdi. Bu esnada polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Atılgan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

whatsapp-image-2024-07-09-at-16-27-37.jpeg
Murat Atılgan, öldürdüğü eşinin evini de ateşe verdi.

ADIM ADIM TAKİP ETMİŞ

Murat Atılgan alınan ifadesinde, Tuba Atılgan’ı cinayet için takip ettiğini de itiraf etti. “İşe gidiş saatini tahmin ettiğim için oradaki duraklara bakıyordum. Görünce yaklaşıp ateş ettim. Evi, mal mülk meselesine kızıp, ‘ne senin ne benim olsun’ diyerek yaktım” dedi.”

İNDİRİMSİZ MÜEBBET VERİLDİ

Korkunç cinayetin falinin yargılandığı davanın karar duruşması bugün yapıldı. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden Nur Banu Satılmış'ın avukatlığını yaptığı dosyada, Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, herhangi bir indirim uygulamadan sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.