Canan Kaftancıoğlu, Süleyman Soylu'nun iddialarına yanıt verdi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Süleyman Soylu'nun FETÖ'den ihraç edilen, dağda bulunan kişilerin İBB'de işe alındığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Süleyman Soylu'nun terör örgütleriyle ilişkili kişilerin İBB'ye işe alındığı iddiaları hakkında konuştu.

Halk TV'de İpek Özbey'in sunumuyla ekrana gelen Kadraj programına konuk olan Kaftancıoğlu, "Ülkenin içişleri bakanının görevi iftira mı atmaktır? Ya da iddia olarak sunduğu şey doğruysa, bu işin üstesinden gelmesi gereken içişleri bakanıdır" dedi.

Kaftancıoğlu Soylu'nun iddialarının gerçek olması durumunda sorumluluğun İçişleri Bakanlığı'nda olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Bir kişi işe girerken işe girme koşullarını kendisi oluşturmuşsa, sabıka kaydını almışsa, o işe girmesine imkan tanıyacak her türlü hukuki yasal prosedür yerine getirilmişse ve bu kişi hala iddia edildiği gibi 'teröristse' eğer, bu o işverenin veya seçilmiş belediye başkanının sorumluluğu değil, tam da bu iftiraları atan kişilerin sorumluluğudur."

Kaftancıoğlu, İstanbul’da ilk seçimde CHP’nin birinci parti olarak çıkacağını da belirtti.