Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanlığına yeniden aday

Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanlığına yeniden aday
Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği toplantıda pazar günü yapılacak kongrede başkan adaylığını açıkladı.

Kaftancıoğlu adaylık açıklamasında, "İki yıl boyunca nasıl fedakârlık yaptığını bildiğim benim hep birlikte kuracağımız hayalin gerçekleşmesine yardımcı olan eşim ve kızıma teşekkür ediyorum. Aynı duygu, inançla adaylık açıklamasını yapıyorum. İki yıl önce adaylık açıklamamızı yaparken hep birlikte hayalimizi hayata geçireceğimizi söylemiştik" dedi. 

"İstanbul'a nefes aldıran Ekrem Başkanımıza, hayalimizin parçası olan İstanbul İttifakı'na ve CHP örgütüne ne kadar teşekkür etsem azdır" diyen Kaftancıoğlu, "Parti içi demokrasiyi uygulayan tek partiyiz. Kongrelerimizin kişilerin değil ilkelerin tartışıldığı, kararın örgütlerimizde olduğu süreçlerdir. 9 Şubat İstanbul Kongremizi bu inançla gerçekleştireceğiz. Yapacaklarımızın dahası var o nedenle adayım. İstanbul'dan Türkiye'ye tek yön iktidar. Şimdi yeniden yeni bir hikâyeye ve yolculuğa çıkıyoruz. O nedenle bize sadece inancınız lazım. Ezilenlerin ve güvencesizlerin kendini yeniden bulduğu yeni bir siyaseti inşa edeceğiz" diye konuştu. 

Kaftancıoğlu, "Umudu birlikte yayacağımzı günlerin dahası var. Uykusuz gecelerimizin, iktidar için mücadele edeceğimiz her bir anın dahası var. Bu inançla 37. İstanbul İl Kongresi'nde bir kez daha adayım. İstanbul örgütümün bana hissettirdikleriyle Türkiye'ye nefes aldırmak için adayım" ifadesini kullandı. 

Cemal Canpolat'la görüşme iddiası

Canan Kaftancıoğlu, Taksim'de CHP'li Cemal Canpolat'la görüştüğü yönündeki haberleri doğruladı ancak içeriğini yalanladı. Kaftancıoğlu, "Kendisine teşekkür ettim, hak teslimi yaptım" ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu, "Her zaman buluşuruz, kendisiyle aynı görevde bulunduk. Kendisi de zaten genel başkana rağmen aday olmayacağını söyledi. Yalan yanlış haber yapan yandaş basını ciddiye almıyorum, bakmıyorum" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Çıkan haberde ikilinin Taksim'de görüştü ve Canan Kaftancıoğlu'nun Cemal Canpolat'a "Aday olma, listeyi birlikte yapalım" teklifinde bulunduğu Canpolat'ın ise "Rüşvet kabul etmem" dediği iddia edilmişti.

Etiketler :