Çanakkale'de Düzensiz Göçmenleri Taşıyan Lastik Bot Batmıştı: 1 Kişinin Daha Cansız Bedenine Ulaşıldı

Çanakkale'de Düzensiz Göçmenleri Taşıyan Lastik Bot Batmıştı: 1 Kişinin Daha Cansız Bedenine Ulaşıldı
Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart günü alabora olan ve batan bottaki kayıp göçmenleri arama çalışmalarının 11'inci gününde, Gökçeada sahilinde 1 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi.

15 Mart'ta Eceabat ilçesi Büyük Kemikli Burnu mevkisinden yola çıkan göçmenleri taşıyan lastik bot, saat 08.00 sıralarında poyraz fırtınasının etkisiyle 8 mil açıkta alabora oldu ve battı. Lastik bottaki 2 göçmen kendi imkanlarıyla karaya çıkarken, durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Ekipler 2 kişiyi sağ kurtarırken, 7'si çocuk 22 kişinin cansız bedenine ulaştı. Arama-kurtarma çalışmaları 11'inci gününde de devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Gökçeada sahilinde 1 kişinin daha cesedi bulundu, böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi.

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "15 Mart 2024 Cuma günü Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşırken alabora olan bottan bir kişinin cansız bedenine Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri tarafından Gökçeada sahilinde ulaşılmıştır. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

Kaynak:DHA

Etiketler :