AK Gençlik Kimlikleri ile Kaymakam Ziyareti Başını Yaktı! Bakanlığın Adı ile Kimlik Kartı Yapmışlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlığın adını kullanarak kimlik kartı düzenledikleri ortaya çıkan Türkiye Ak Gençlik Ocakları Genel Başkanı Ferhat Aydoğan ile bu kişinin Özel Kalem Müdürü olarak tanıtılan Ergin Vançin’in tutuklandığını duyurdu. Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın basın danışmanlığını yapan Aydoğan, 2 gün önce Gölbaşı Kaymakamı ile poz vermişti.

Halktv.com.tr/ÖZEL

Sosyal medyada dikkat çeken paylaşımları ile gündemde olan Türkiye AK Gençlik Ocakları ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bakan Ali Yerlikaya, kısa süre önce yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “11. 07. 2024 tarihinde sosyal medya platformu üzerinden İçişleri Bakanlığımızı etiketleyerek paylaşılan ihbar sonucu, İçişleri Bakanlığımızın ismi kullanılarak kimlik kartları düzenlenmiş olduğu tespit edilmiştir."

İHBAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ

Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ihbarın değerlendirilmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucu; E. V. ve aynı araç içerisinde bulunan F. A. adlı şüpheliler suça konu kartlarla birlikte yakalanmıştır” dedi.

whatsapp-image-2024-07-12-at-18-47-59.jpeg
Ferhat Aydoğan, birleşmiş Milletler ve NATO diplomatı İsmail Karadağ ile de bir araya gelmişti.

İKİSİ DE TUTUKLANDI

Bakan Yerlikaya, açıklamasının devamında “Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca şahıslar hakkında ‘Nitelikli Dolandırıcılığa Teşebbüs’, ‘Belgede Sahtecilik ve Nüfuz Ticareti’ suçlarından soruşturma açılmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Devlet kurumlarının adını kullanarak dolandırıcılık yapan ve imtiyaz sağlamaya çalışanlara, suç odakları ve suçlulara göz açtırmayacağız” dedi.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasında geçen kişilerin Türkiye AK Gençlik Ocakları Genel Başkanı Ferhat Aydoğan ile Özel Kalem Müdürü Ergin Vançin olduğu anlaşıldı.

whatsapp-image-2024-07-12-at-18-52-09.jpeg

GÖLBAŞI KAYMAKAMI İLE POZ VERDİ

Ferhat Aydoğan, önceki gün Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ile görüşmüştü. Türkiye AK Gençlik Ocakları, sosyal medya hesaplarında birçok il ve ilçe başkanlarının atamasının yapıldığını açıklamıştı.

yeni-proje-2024-07-12t185347-308.png
Ferhat Aydoğan ve Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu
yeni-proje-2024-07-12t185016-082.png
Ferhat Aydoğan, geçen günlerde de Baykan ilçe Kaymakamı Emin Bağlı ile bir araya geldi.

Kaynak:halktv.com.tr