Bütün Şehire At ve Eşek Eti Yedirmişler

Bütün Şehire At ve Eşek Eti Yedirmişler
Ramazan ayında Sakarya'da yapılan denetimlerde, iki firmanın üretim ve satış yerleri ile 4 lokantada at ve eşek eti satıldığı ortaya çıktı. Firmaların isimlerinin bayramdan sonra açıklanacağı ilan edildi

Sakarya'da Ramazan ayı boyunca yapılan gıda denetimlerinde, at ve eşek etinin kesilerek vatandaşlara satıldığı ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği denetimlerde, bir sucuk üretim firmasının üretim yeri ve satış ofisi ile bir et firmasının satış ofisinde ve 4 lokantada at ve eşek eti tespit edildi.

Bu skandalın ardından 2 üretim ve satış firması ile 4 lokantaya en üst sınırdan cezai işlem uygulanırken, haklarında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Ancak mevzuat gereği tek tırnaklı et ürünleri satan iş yerlerine kapatma ya da mühürleme işlemi uygulanmadı.

Sakarya Köfteciler, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Gök, bu olayın tüm Sakarya esnafına mal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Oda olarak bu durumu tasvip etmediklerini belirten Gök, olayla ilgili gerekli girişimlerde bulunarak üretim ve satış firmaları ile lokantaların isimlerini ifşa edeceklerini söyledi. Ayrıca, Bakanlık tarafından isimlerin açıklanmasını talep ettiklerini ve konunun takipçisi olduklarını belirtti.

Gök, Sakarya halkının en iyi hizmeti ve kaliteyi hak ettiğini vurgulayarak, bu olayın bütün esnafın üzerinde bir leke olarak kalmaması için gerekli cezaların verilmesi gerektiğini ifade etti. Kanun açısından en ağır cezaların uygulanmasını sağlayacaklarını ve bayram sonrasında ilgili firmaların isimlerini açıklayacaklarını söyledi.

Etiketler :