Bursiyer Kavakçı kardeşlerden Atatürk'e hakaretli tez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sosyal medya platformu Twitter üzerinden Ravza Kavakçı ve Merve Kavakçı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 2 milyon 161 bin lira burs aldıktan sonra yazdıkları tezler hakkında bir dizi paylaşımda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir dizi paylaşımda bulundu.

Ağbaba, Ravza Kavakçı ve Merve Kavakçı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 2 milyon 161 bin lira burs aldıktan sonra yazdıkları tezler hakkında paylaşımında şöyle dedi:

"Ravza Kavakçı ve Merve Kavakçı

-İkisi de Howard Üniversitesi'nde tez yazdı.
-İkisinin de tez içerikleri benzer.
-İkisinin de tez danışmanı aynı kişi. İstanbul halkının cebinden 2 milyon 161 bin lira burs alıp güzel bir tez yazmış.

Peki, ne yazdığını merak ediyor musunuz?

Cumhuriyet nefreti öyle işlemiş ki içlerine. Tezin nerdeyse yarısı Atatürk kiniyle dolu. 'Despot' demiş, 'dikta' demiş; Mussolini'yle, Hitler'le örnek göstermeyi de ihmal etmemiş. Bilim tarihine adını altın harflerle yazdırmış. Malum altını, doları çok severler. İstanbul halkının parasıyla Amerika'da tez yaz, ülkenin kurucusuna diktatör de, Hitler ve Mussolini'yle aynı örnek içine koy.. Ne güzel.. Tarih bilmiyor, siyaset bilmiyor, en kötüsü de ahlak bilmiyor. 2,1 milyon lira parayı savunurken 'usulsüzlük olduğunu bilmiyordum' diyor"

Ağbaba ayrıca paylaşımlarında bahsettiği tezlerden birini görsel olarak da paylaşarak Kavakçı'nın yazdığı tezin çevirisini sundu.