Bursaspor taraftarı bu kez de Diyarbakır plakalı aracı taşladı

Bursaspor taraftarı, maç için İnegöl'e gelen Muşlu esnafı darp ederek, aracını kullanılamaz hale getirdi.

Bursaspor taraftarı İnegöl'de maça gelen Muşlu esnaf ile esnafın aracına taş ve sopalı saldırıda bulundu.

Amedspor maçındaki ırkçı saldırı günlerce konuşulmuştu. Bu kez de benzer saldırı İnegölspor maçı öncesinde 21 plakalı araca yapıldı.

N. Yıldırım adlı vatandaşın 21 plakalı aracı kullanılamaz hale getirilirken, Yıldırım ayrıca darp edildi. Taraftarlar bu sırada "Her zaman her yerde en büyük Bursa" sloganları attı.

'Amcamı darp ettiler'

Amida Haber’e konuşan Yıldırım’ın avukat yeğeni Mansur Yıldırım şunları söyledi:

Biz aslen Muşluyuz. Amcam yıllardır Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde esnaflık yapıyor. Olay günü de dükkanından çıkıp evine gitmeye çalışırken, maç için İnegöl’e gelen Bursaspor taraftarı aracının önünü kesip, amcamı darp ediyorlar. Aracı da kullanılamaz hale getiriyorlar.

'Videoda yüzler görülüyor'

Olaydan sonra amcasının İnegöl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, grup hakkında şikayetçi olduğunu belirten Avukat Yıldırım, saldırganların bulunup cezalandırılmasını istedi. Yıldırım, saldırganların videoda yüzlerinin göründüğüne dikkat çekerek, Tespit edilmeleri kolay, bulunup yargılanmalarını istiyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

5 Mart'taki Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde, Amedspor'un kaldığı otelde başlayan saldırılar stadyumda da devam etmişti. Tribünlerdeki Bursasporlu taraftarlar 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açmıştı. Taraftarlar sahaya bıçak ve mermi de atmıştı. Amedspor kalecisi ve bazı futbolcular yaralanmıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli ırkçı saldırıya ve Bursaspor taraftarına sahip çıkmış, başta HDP olmak üzere muhalefet partilerinden saldırıların engellenmemesine tepkiler yükselmişti.

Etiketler :