Bursa’da düşen uçağın pilotu günde 15 saat, sigortasız çalışıyormuş

Bursa’da uçak kazasında hayatını kaybeden eğitmen pilot Furkan Otkum’un cenaze töreninde annenin feryatları yürekleri dağladı. Anne Otkum, oğlunun günde 15 saat ve sigortasız çalıştırıldığını söyledi.

Bursa’da Osmangazi’ye bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde 25 Nisan günü YBS Sondaj ve Havacılık’a ait uçak, çıktığı eğitim uçuşunda arızalanarak, mahalle arasına düştü. Eğitmen pilot Furkan Otkum ve öğrenci pilot Murat Avşar kazada hayatını kaybetti.

Furkan Otkum’un cenaze töreninde konuşan anne Sevgi Otkum, oğlunun hayatını kaybetmesinde şirketin çalışma koşullarına ve ihmallerine isyan etti. Anne Otkum, yaşananın bir kaza olmadığına bir cinayet olduğunu ifade etti.

Uçağın havada motoru durmuş

“Bir insan 15 saat çalışamaz. Yavrumun ayaklarının altı nasır olmuştu. Sabah 05.00’te başlayıp akşam 22.00’de iş bırakılır mı? Sigortasını bile yapmamışlar. Allah’ım uçağın arızası o kadar çoktu ki. ‘Anne bir yerde motoru durdu, uçağı indirdim’ dedi. Bu sefer beceremedi yavrum. Uçak durmadan arıza yapıyordu. Hem de nasıl ihmal var.” diyen Sevgi Otkum uçağın arızalarının vardığı noktaya dikkat çekti.

Otkum, şirketin ihmallerine dair dava açacağını belirterek, “Ben 5 sene çalıştım, okuttum yavrumu. Daha 26 yaşında. İhmali olanların Allah belasını versin. Oğlumu sigortasız çalıştığı için uyarmıştım. Bana, ‘Bir şey diyeni işten çıkarıyorlar’ demişti. Dava açacağım. Başka canlar yanmasın. Başka analar benim gibi parçalanmasın.” yaşananlara isyan etti.