Burası da kral dairesi olsa gerek (!): Otel konforunda olduğu söylenen yurtlardan biri bu durumda

Burası da kral dairesi olsa gerek (!): Otel konforunda olduğu söylenen yurtlardan biri bu durumda
'Barınamıyoruz' diyerek nitelikli barınma talep eden üniversitelilere hükümet kanadından gelen tepkiler, sorunu hiçleştirmeye yönelikti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Barınma sorunu yok, otel konforunda yurtlarımız var' açıklaması yaptı. 'Otel konforundaki yurt' açıklamasının ardından Gebze'deki KYK yurdunda ortaya çıkan manzaraya öğrenciler tepki gösterdi.

Türkiye'deki KYK yurtlarının nitelikli ve sayı açısından yetersiz olduğunu söyleyen üniversiteliler, Türkiye'nin dört bir yanında 'Barınamıyoruz' diyerek tepki gösteriyor. Öğrencilerin tepkileri, sosyal medyadan ve sokaktan destek görürken Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Gebze'deki yurttaki manzara, yurtlardaki ihmal olduğunu ve kurumun yetersiz kaldığını gösteriyor.

halktv.com.tr'den Hazar Dost'a konuşan yurtta kalan öğrencilerden biri, ''Yurda geldiğimizde manzara buydu. Erkek öğrenci tarafında tadilat sonrası molozlar odalarda unutulmuş, yataklar mahvolmuştu" dedi.

adsiz-tasarim-25.jpg

Kız yurdu tarafında ise 'Güçlendirme çalışması yapılacak' denildiğini söyleyen öğrenci, yurda döndüklerinde üç kişilik odaların dört kişiye çıkarıldığını öğrendiklerini söylerken ''Kapasitesini arttırmışlar. Bize bir şey söylemedi kimse. Odamızda dolap, komodin yetersizliği vardı. Gidip konuşunca çözdüler" diye konuştu.

Yurtta binden fazla öğrencinin kaldığını belirten üniversiteli, ''Kalanların yarısının odasında molozlar vardı. Tuvaletler su akıtıyordu. Personel yetersiz kaldığı için temizliğin bir kısmını öğrenciler yaptı" dedi.

Öğrenciler, paylaştıkları fotoğraflarla yurt yönetimine tepki göstererek "Tadilat yapılmış yarım kalmış. Tadilat bitmeden öğrenci alınıyor. Yurtta nevresimlerimiz bile hazır değil eksik" dedi.

screenshot-7.jpg

Öte yandan kız öğrenci yurdu tarafından bazı odaların camlarının olmadığını belirten öğrenciler, tepki gösterdiklerinde yurt çalışanlarının kendilerine 'Hiç değilse kalabileceğiniz bir yeriniz var' yanıtı verdiğini belirtti.

Yurt yönetimi, öğrencilerin tepkilerinin ardından mağduriyetin hızlıca çözüleceğini söyledi.