Bunu Yapmayan Yolcular Havaalanlarından İçeri Alınmayacak

Bunu Yapmayan Yolcular Havaalanlarından İçeri Alınmayacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen yeni kanun teklifine göre, havaalanlarındaki konrtollerde bu işlemi yapılmayan yolcu içeri alınmayacak.

Havacılık sektöründe devrim niteliği taşıyan bir kanun teklifi TBMM'de kabul edildi. Dikkat çeken yeni kanun teklifine göre, teknik cihaz kontrolleri tamamlanamayan yolcular havaalanlarına veya uçaklara alınmamayacak. Havalimanlarında elle arama yapılmasının yasaklanmasını da kapsayan yeni düzenleme, Türk Sivil Havacılık Kanunu ve diğer bazı kanunlarda değişiklikler barındıryor. Kanun teklifinin görüşülmesine 2 Temmuz Salı günü başlanacak.

hps.png

2 Temmuz'da toplanacak olan Genel Kurul'un en önemli gündem maddesinin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca belirlenen demirleme ücret tarifesi düzenlemeleri olacak. Bu düzenlemeler, gemi başına düşen groston başına en fazla 2 lira olarak belirlenen ücretlendirme yöntemlerini ve demirleme süresine göre ödeme koşullarını kapsayacak.

Havaalanlarında yapılacak olan yeniliklerin yanı sıra, İstanbul ve Çanakkale Boğazları'ndan geçiş esnasında sağlanacak kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin detaylı bir düzenleme yapılması bekleniyor. Bu hizmetler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın belirlediği usul ve esaslara göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nce yerine getirilecek.

Denizlerde kılavuzluk ve römorkörcülük hizmeti verenler için uygulanacak idari para cezalarını da düzenleyen kanun teklifi, yükümlülüklere uymayanlara, ihlalin niteliğine göre 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar değişen cezaların verilmesini sağlayacak.

004d1610efff9d4bdece6f41ffa4e6b8.jpg

Yolcuları ilgilendiren önemli değişiklikler de kanun teklifinde yer alıyor. Havalimanlarında teknik cihaz kontrollerinin tamamlanamaması durumunda, yolcuların ve eşyalarının elle aranması yasak olacak ve bu yolcular havaalanlarına veya hava araçlarına alınmayacak.