Bülent Arınç: 'Kral çıplak' demenin vaktidir

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” toplantısında konuştu. Arınç, "Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. 'Kral çıplak' demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir" diyerek toplantıda AKP'den yetkililerin olmamasını eleştirdi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı’nın da katıldığı ve Türk Demokrasi Vakfı’nın düzenlediği “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” başlıklı programda konuştu.

Arınç, AKP'li vekillerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı ortamda görülmekten korktuğunu söyledi ve “Ben böyle bir fotoğrafı nasıl izah ederim diyorlar. Korkuyorlar. Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz” dedi. Arınç şöyle devam etti:

'Majestelerinin gazetecileri'

"Tatlı su balığı siyasetçileri var. Suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri ile bazen baş başa gelirler, havanın güzelliğinden, suyun berraklığından bahsederler. O sırada da bazı ufak tefek şeylerden konuşurlar. Zannedersiniz ki bir şey söyledi. Majestelerinin gazetecilerine havanın güzelliğinden, suyun berraklığından bahsetmek yeterli değil; öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır, kral çıplak demenin zamanıdır. Allah cesur olana izzet verir. Cesur olan izzet kazanır, itibar kazanır.

Her gün TBMM’de neredeyse bir eski milletvekilimizin bir eski bakanımızın cenaze törenine katılıyoruz. Siyasetçilerden yana taraf olmalıyız, siyasetçileri korumalıyız, siyasetçileri küçük görmemeliyiz. Herkes arkasında bıraktığı iz ile gidiyor. Eğer hiçbir iz bırakamamışsa, hayıflanırım ona. İz bırakmak da şahsiyetle olur. Bana fikrimi sordukları zaman; ben hiçbir zaman sağa sola, yukarı aşağı bakmadan konuşurum. Kim ne demiş beni ilgilendirmez. Evet bunun için dokuz köyden de kovuluyoruz ama arkadaşın biri çok güzel söylemiş: ‘Senin söylediklerin doğru olsun, sen doğruyu konuş, gerisi dokuz köyün meselesi. Mutlaka bir yer bulur ve orada halkın gönlüne girmeyi başarırsınız"

'Onlar gibi düşünmüyorum'

Altılı Masa ile ilgili, "Onlar gibi düşünmüyorum ama bu fikirlerimi ayrıca bir masada konuşma imkanımız olur" diyen Arınç şunları söyledi:

"Ben burada bulunmam Türk Demokrasi Vakfı'nın kuruluş yıl dönümü kutlamaya iştiraktır. Altılı masa ve onların temsil ettikleri ittifak her biri benim katımda saygındır. Düşüncelerine saygılıyım. Onlar gibi düşünmüyorum ama bu fikirlerimi ayrıca bir masada konuşma imkanımız olur. Burada onların hazır bulunması bir mazhariyettir. Hazır bulunmayanlar açısından da sadece üzülüyorum. Gittikleri yolun yol olmadığını söylüyorum."

'Demokrasiyi savunuyorsak birlikte olalım'

Toplantıda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, konuşmasında Arınç'ın ifadelerine ilişkin "Güzel bir konuşma yaptı sayın Arınç. 'Keşke diğer partiler de gelse buraya' dedi. Doğru. Demokrasiyi savunuyorsak birlikte olalım. 1970'lerde, 80'lerde siyasi partilerin genel başkanları otururlardı, televizyonlarda tartışırlardı. Bu dönemin bittiğini görüyoruz. Herkesin bir televizyonu var ve belli olaylar tartışılıyor. Toplumu ayrıştırdık. Tehlikeli bir mecraya doğru Türkiye gidiyor." dedi.