Bu Yıl Manavlarda Satış Rekoru Kırıyor: Adana'da Hasadı Başladı, Tarlada Kilosu 11 TL!

Bu Yıl Manavlarda Satış Rekoru Kırıyor: Adana'da Hasadı Başladı, Tarlada Kilosu 11 TL!
Bu yıl birçok manavda en çok talep gören ürün haline dönüşen çekirdeksiz karpuzların hasadı Adana'da başladı. Tarlada kilosu 11 liradan satışa sunulan karpuz, hem Türkiye hem de yurt dışından büyük talep görüyor.

Türkiye'de en çok sevilen meyvelerin başında karpuz geliyor.

Özellikle peynir gibi ürünlerle, yaz aylarında serin şekilde tüketilen karpuz, birçok kişinin favori lezzeti durumunda. Karpuz hakkında eleştiri getirenler ise çoğu zaman "keşke çekirdekleri olmasa" ifadelerini kullanıyor. Bu yıl itibarıyla birçok manav ve markette patlama yaşayan çekirdeksiz karpuz satışları, üreticinin yüzünü güldürmüş durumda.

ekirdeksiz1.jpgEURO 2024 KARPUZ SATIŞINI YÜKSELTTİ

Adana'da çekirdeksiz karpuz hasadı son sürat devam ederken, üreticiler yoğun talep karşısında mal yetiştirmekte zorlandıklarını belirtiyor. Yaz mevsiminin ilk karpuzlarının hasat edildiği Adana'da elde edilen rekolte, başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler olmak üzere yurt dışından da birçok ülkeye gönderiliyor.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu yıl hasatta yaşanan bolluk sonrası sevinçlerini paylaşan üreticiler, "Avrupa Şampiyonası maçları nedeniyle vatandaşlar akşamları sık sık karpuz alıyor. İlgiden memnunuz. Mal yetiştirmek için çok sık çalışıyoruz çünkü karpuzumuzun tadı çok güzel ve isteyeni çok" ifadelerini kullandı.

ekirdeksiz5.jpgÇEKİRDEKSİZ KARPUZ NEDİR?

Çekirdeksiz karpuzlar özel bir üretim tekniği ile elde edilen, çekirdekleri çok az veya hiç olmayan karpuz türleridir. Bu karpuzlar, normal karpuzlara göre daha pratik ve lezzetli olduğu için son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir.

Çekirdeksiz Karpuzun Faydaları:

- Çekirdeksiz karpuz, normal karpuzla aynı vitamin ve mineral değerlerine sahiptir.

- Çekirdeksiz karpuz, kalp hastalığı ve kanser gibi kronik hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

- Çekirdeksiz karpuz, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

- Çekirdeksiz karpuz, bağışıklık sistemini güçlendirir.