Bu Kadarda Olmaz Dedirtti! Bekçi Uyuşturucu Maddeyi Yok Edip, Şüphelinin Parasını Aldı

Bu Kadarda Olmaz Dedirtti! Bekçi Uyuşturucu Maddeyi Yok Edip, Şüphelinin Parasını Aldı
Bekçi Osman Z. uyuşturucu hap taşıyan kadını gözaltına aldı. Kadının parasını alan Osman Z. uyuşturucu hapları ise karakol mutfağındaki çöpe attı. Gerçek ise tutanak nedeniyle çıkan kavgada ortaya çıktı.

Akıllara durgunluk verecek olay 30 Aralık 2021 tarihinde sabaha karşın 5.30 sıralarında meydana geldi. O gece bekçiler üzerinde uyuşturucu madde bulunduğu gerekçesiyle Havva A. İsimli kadın ve 3 başka şüpheliyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolleri sırasında Havva A. Ve bekçi Osman Z. Araçta yalnız kaldılar. Bu sırada Havva A., “İnfazım var. Yardımcı ol” diyerek Osman Z.’den yardım istedi. Osman Z. ise şüpheli kadına ait 42 adet uyuşturucu hapı alarak üzerinde sadece 7 tane kalması gerektiğini belirtti. “Bu kadar hapla tutuklanırsın” diyen Osman A. konuyu halledeceğini aktardı.

Karakol polisleri uyardı

Kadının üzerinde bulunan 7 hap, 200 dolar ve 2 bin TL para Osman Z. tarafından teslim alındı. Karakola geçildiğinde ise şüpheli kadının üzeri aranacaktı. Ancak kadın polis memurunun biraz işi olduğu şüpheli kadının beklenmesi söylendi. Bu sırada bekçi Osman Z. ile şüphelinin birlikte polis merkezi bahçesine ve karakol grup amirliğinde bulunan mutfağa girip çıktıkları görüldü. Osman Z. karakolda bulunan polis tarafından ikaz edildi.

Tutanak kavgası gerçeği ortaya çıkardı

Kadının üzerinde 7 adet hap olduğu ve üzerinden para çıkmadığı tutanağa geçildi. Üzerinden çıkan paranın tutanağa yazılmadığın gören şüpheli Havva A. İle bekçi Osman Z. arasında tartışma yaşandı. Osman Z., “Para mara yok. Sonrasında hallederiz” dedi. İkili arasındaki gerilim artınca şüpheli kadın ifade sırasında yaşananları anlattı. Osman Z.’nin bu işi halledeceğini söyleyerek parasını aldığını belirtti. Osman Z. ise parayı şüpheli kadının sevgilisine bahçe dışında verdiğini öne sürdü. Ancak karakola çağıran sevgili ise bekçi Osman Z.’nin kendisine çanta verdiğini ama içinde para olmadığını aktardı.

‘5 ayrı suçtan dava açıldı’

Şikayet üzerine karakolda bulunan kamera kayıtları incelendi ve arama yapıldı. Polis merkezi grup amirliği mutfağı aranınca ise çöpte 42 tane uyuşturucu hap bulundu. Ayrıca şüpheli Havva K. İle bekçi Osman Z.’nin şüpheli davranışları kamera kayıtlarına da yansıdı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin yürütülen soruşturmayı tamamladı. Osman Z. ve Havva A. hakkında, “Suçluyu kayırma”, “Rüşvet vermek”, “Rüşvet almak”, “Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği”, “Suç delillerini yok etme” suçlarından dava açıldı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :