Bu Hataya Düşen Kiracı Bir Anda Evsiz Kalabilir

Bu Hataya Düşen Kiracı Bir Anda Evsiz Kalabilir
Ev sahipleriyle kiracılar arasında imzalanan tahliye taahhütnamesindeki bir detay, evrakın geçersiz sayılmasına neden oluyor. Detaylar şöyle...

Ev sahipleriyle kiracıların arasındaki sorunlar bitmiyor. Yüzde 25 sınırının sona ermesiyle ev sahiplerinin ne kadar zam yapacağı belli oldu. Bu kez de tahliye taahhütnamesi sorunu yaşanıyor.

Son dönemde ev sahipleri tarafından şart koşulan tahliye taahhütnameleri, kiracıları zor durumda bırakıyor. Boş tarihli sözleşmelere gelişigüzel imza atan kiracılar, beklenmedik risklerle karşı karşıya kalabiliyor. Uzmanlar, "Boş tarihli sözleşme tuzağına düşmeyin" uyarısında bulunuyor.

Sabah'tan Murathan Yıldırım'ın haberine göre, tahliye taahhütnamelerinin tarihine ve kapsamına dikkat edilmeden imzalanması, kiracıların ani bir şekilde evsiz kalmasına yol açabiliyor. Avukat Zafer İşeri, tahliye taahhütnamesinin kira sözleşmesiyle aynı tarihte imzalanmış görünmesi durumunda mahkemeler tarafından geçersiz sayıldığını belirtti.

İşeri, "Bu durumu bilen ev sahipleri ve emlakçılar, kiracılara boş tarihli taahhütname imzalatıyor. Taahhütnamelerde bir onay tarihi ve bir de evden çıkış tarihi bulunuyor, ikisi de boş bırakılabiliyor. Sonrasında bu tarihler kiracının iradesi dışında dolduruluyor. Böylece, tahliye taahhütnamesi sanki ilerleyen aylarda imzalanmış ve karşılıklı irade sağlanmış gibi bir durum oluşturuluyor.

Bu tür durumlarda ev sahipleri, mahkeme kararı olmadan, icra yoluyla kiracıyı hızlıca evden çıkarma hakkını elde ediyor" dedi.