Bu 7 İle Dikkat! Meteorolojiden 'Sel ve Su Baskını' Uyarısı

Ülke genelinde hava sıcaklıkları düştü. Sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken meteorolojiden 7 ile sarı kodlu uyarı geldi. İşte meteorolojinin uyardığı iller...

Bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar 9 Kasım itibarıyla yerini serin ve yağışlı havaya bıraktı.

Meteorolojiden Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz için sarı kodlu uyarı geldi. 7 ile 'sarı kodlu' uyarı verilirken su baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi.

meteoroloji.png

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kodla uyardığı 7 il şöyle:

Giresun, Rize, Zonguldak, Düzce, Kastamonu, Trabzon, Bartın

DOĞU KARADENİZ

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinde Giresun ve Trabzon çevreleri ile Rize'nin batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Yarın (10 Kasım Cuma) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yağışların sebep olabileceği ani sel, su baskını, yıldım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

sel.jpg

"Doğu Karadeniz’de (Trabzon-Rize) rüzgarın yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

1-3-16-9-1628662557.jpg

BATI KARADENİZ

"Batı Karadeniz'de beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların yarın (09.11.2023 Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illerinin kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

sk-1.jpg

Etiketler :