Borsa İstanbul direnci kırdı: Endeks yükseldi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya pozitif bir başlangıç yaparak günü yüzde 0,45 artışla 9.423,62 puandan kapattı.
Toplam işlem hacmi 76,1 milyar TL’ye ulaşırken, yatırımcıların yönü yeniden hisse senetlerine döndü. Endeks, önceki kapanışa göre 42,67 puanlık yükseliş kaydetti.
Bankacılık endeksi hafif gerileyerek yüzde 0,07 düşerken, holding endeksi yüzde 0,42 prim yaptı. Sektörel bazda en dikkat çeken yükseliş yüzde 5,80 ile finansal kiralama ve faktoring hisselerinde yaşandı. Spor endeksi ise yüzde 2,88’lik düşüşle günün kaybedeni oldu.
Küresel piyasalarda, ABD'nin bazı teknoloji ürünlerinde tarifeleri yumuşatacağına dair açıklamalar yatırımcılarda iyimserlik yarattı. Bu hava, yurt içi piyasaları da destekledi.
Analistler, yarın açıklanacak olan Türkiye bütçe dengesi ile İngiltere, Almanya, Avro Bölgesi ve ABD’den gelecek ekonomik verilerin piyasalar üzerinde etkili olacağını belirtti. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.600 ve 9.700 puan direnç; 9.400 ve 9.300 seviyeleri ise destek olarak öne çıkıyor.