Bombalı saldırıyla ilgili 6 gözaltı daha

Bombalı saldırıyla ilgili 6 gözaltı daha
İstiklal Caddesi'nde, 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerçekleştirenlere yardım ve yataklık ettiği iddia edilen 6 kişi daha gözaltına alındı.

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili, saldırıyı gerçekleştirenlere yardım ve yataklık ettiği iddia edilen 6 kişi daha gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısının 8'e çıktığı belirtildi.

5 şüpheli Bulgaristan'da yakalandı

En son teröristlerin sınırdan geçmesini sağlayan 2 kişiyi gözaltına alan polis, yurtdışına kaçtığı değerlendirilen Bilal Hassan'a yardım ve yataklık ettikleri iddia edilen 6 kişiyi daha yakaladı. Bu şüphelilerden 5'inin Bulgaristan'da gözaltına alındığı kaydedildi. Böylece son 2 günde gözaltına alınanların toplam sayısı 8'e ulaştı.

Polisin gözaltına aldığı T.A., S.G., M.E.Y., M.E.A, H.A., H.A., S.C. ve H. kod adlı H.A. işlemleri için emniyete getirildi. Şüphelilerden birinin ise adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Bombaya ilişkin yeni gelişmeler

Öte yandan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, zaman ayarlı olduğu değerlendirilen bombanın parçalarını topladı.

Ana maddesi TNT olan bombanın güçlenmesi için içine çivi, olta ucuna takılan kurşunlar ve metal parçalar konulduğunu belirleyen ekipler, olay yerinden topladıkları parçaları incelemeye başladı.

O parçalara ait fotoğraflarda bombanın içeriğindeki TNT ve Nitro Selüloz parçaları da dikkat çekti.

Kaynak:DHA