Bomba iddia: 6 Şubat depremi sırasında Menzil'den Kızılay'a büyük satış!

Bomba iddia: 6 Şubat depremi sırasında Menzil'den Kızılay'a büyük satış!
Fatih Altaylı'nın YouTube programına konuk olan gazeteci İsmail Arı, Menzil cemaati ve Kızılay ile ilgili bomba bir iddiada bulundu. Arı, Kızılay'ın 6 Şubat depremi sırasında Menzil'in bir şirketinden milyonlarca liralık alım yaptığını ifade ederek "Binlerce insanın öldüğü dönemi, Menzil’e para aktarmak için fırsat olarak görmüşler" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube programının konuğu gazeteci İsmail Arı oldu. Arı'nın Kızılay ve Menzil cemaati ile ilgili söyledikleri gündem oldu.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri sırasında Kızılay'ın Menzil cemaatinin şirketi Nakış Gıda'dan yüksek meblağlı bir alım yaptığını dile getiren Arı, "Binlerce insanın öldüğü dönemi, Menzil’e para aktarmak için fırsat olarak görmüşler" dedi.

1-5.webp

Arı, "Nakış Gıda diye bir şirketi var Menzil’in. Depremden hemen sonra Kızılay buradan milyonlarca liralık alım yapmış. Binlerce insanın öldüğü dönemi, Menzil’e para aktarmak için fırsat olarak görmüşler" dedi.

kerem-kinik.jpg

KIZILAY'DAN İSTİFA ETMİŞTİ

Kızılay'ın Başkanı Kerem Kınık, deprem sonrası çadır satışları ve diğer skandallarla gündeme geldikten sonra istifa etmek zorunda kalmıştı. Kınık, Twitter'daki profil açıklamasını "Kızılay Genel Başkanı" yerine "Kızılay Gönüllüsü" olarak değiştirmiş ve istifasını duyururken dürüstlük temalı ifadeler kullanmıştı. Kızılay’ın yeni başkanı ise Fatma Meriç Yılmaz olarak atanmıştı.