Bolu'da aynı köyde yeniden zehirlenme vakaları görüldü

Bolu'da aynı köyde yeniden zehirlenme vakaları görüldü
Bolu’da daha önce zehirlenme vakalarının yaşandığı Yuva Köyü’nde aynı belirtileri gösteren kişi sayısının artması endişeye neden oldu.

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde, Kurban Bayramı’nda 141 yurttaş kanlı ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastanelere başvurmuş, hastaneye kaldırılan 1 kişi de yaşamını yitirmişti. Valilik tarafından 14 gündür vaka sayıları açıklanmazken, köyde aynı zehirlenme belirtileri gösteren ve yoğun bakım tedavileri devam eden kişilerin olması tedirginliğe yol açtı.

2 kişi entübe edildi

Köyde zehirlenme şüphesiyle hastaneye sevk edilen ve durumu kötüye gittiği için Ankara ve Bursa’da tedaviye alınan 15 ve 17 yaşlarındaki 2 genç ise entübe edildi. Zehirlenmelerin yaşandığı köyde bir kişide daha kanlı ishal belirtilerinin görülmesi endişeye neden oldu. Hastaneye gideceğini belirten Cansu A., “Benim kardeşim de hasta. Kanlı ishal bende de var. Kardeşimde de vardı. Onda daha çok var. 3 haftadır hastanede. Bende de dün başladı. Su hiç kullanmadım. Sadece hazır su kullandım içmek için. Yalnızca duş almak, diş fırçalamak için falan su kullandım. O da mideye gitmedikçe sıkıntı olmaz demişlerdi. Nasıl hasta olduğumu bilmiyorum” diye konuştu.

Su deposu temizlendi

Öte yandan köyün kullandığı su deposu tamamen temizlenerek, ekipler tarafından dezenfekte edilip, borular da yenilendi. İçmek için hazır su kullanılmasına rağmen hala kanlı ishal, mide bulantısı gibi şikayetleri olan kişilere rastlanması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri köye giderek incelemelerde bulundu.