Bodrum'da kuvvetli yağış: Ev ve iş yerlerini su bastı

Bodrum'da etkili olan sağanak yağış birçok ev ve iş yerinde su baskınlarına yol açtı. Yalıkavak ve Geriş Mahallesinde yaşanan su baskınları için tahliye çalışmaları başlatıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde günlerdir devam eden kuvvetli yağış etkisini sürdürmeye devam etti. Bodrum'da etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Yalıkavak ve Geriş Mahallesinde birçok ev ve iş yerini su bastı. Su baskını yaşanan ev ve iş yerlerinde tahliye çalışmaları başlatıldı.

İstinat duvarı çöktü

Eskiçeşme Mahallesi'nde inşaat halindeki bir evin istinat duvarı çöktü. Ekipler, çevrede güvenlik önlemi aldı, bölgedeki evler tedbir amaçlı boşaltıldı. Mumcular Mahallesi'nde park halindeki otomobil, sel sularıyla dere yatağına sürüklendi. Otomobil, kepçeyle çıkarıldı.

c3f7e2cb5497fcce16ffd7e17e4eab5c.jpg

Sazköy Mahallesi'nde ise bir çiftlikte mahsur kalan büyükbaş hayvanlar, belediye ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İtfaiye, belediye ekipleri, su tahliye çalışmalarını sürdürürken, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve beraberindeki heyet, Geriş ve Yalıkavak Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Evi ve bahçesi yağmur sularıyla dolan Mehmet Özyılmaz, "Burada eskiden su giderleri vardı. Giderin borusunu küçük döşediler. Su gidecek yer bulamayınca evime doldu" diye tepkisini dile getirdi.

Mahsur kalan kadını polis kurtardı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kuvvetli sağanağın neden olduğu su baskınlarında, Yalıkavak Mahallesi'ndeki evinde mahsur kalan yaşlı bir kadın, Muğla 9112 Arama Kurtarma Araştırma Derneği ve polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

bodrumda-kuvvetli-yagmur-bugun-de-etkili-oldu-evleri-su-basti-2-3764-dhaphoto9.jpg

Belediyeden yardım

Öte yandan, Bodrum Belediyesi Kültür Sosyal İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından su baskınlarında zarar gören evlerde yaşayan vatandaşlara yatak, battaniye, kumanya ve çocuk bezi başta olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunuldu. Desteklerin sağlandığı saha çalışmalarında Belediye Gıda A.Ş. ekiplerince sıcak yemek dağıtımı da yapıldı. Ayrıca, barınma ihtiyacı olan vatandaşlar için Gümbet Mahallesi'nde bir otelde misafir edilecekleri bildirildi.

6a0e4429290aa6e3d572fd898e511766.jpg

Su tahliye çalışmaları devam ediyor

Bodrum'da etkili olan kuvvetli sağanak günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Yalıkavak ve Geriş Mahallesinde birçok ev ve iş yerini su bastı. Bir binanın zemin katındaki daire tamamen sular içerisinde kaldı. Ekipler binadaki suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürürken, aynı bölgede sular altında kalan bahçelerde tahliye işlemi devam ediyor. Öte yandan, İslamhaneleri Mahallesi’nde belediye ekiplerince sokaklarda temizlik çalışması başlatıldı. Aynı mahallede bulunan ve içerisini tamamen su basan bir marangozhanede ise suyun tahliyesi için çalışma başlatıldı. Ekiplerin hem temizlik hem de su tahliye çalışması aralıksız sürüyor.

 

Atölyesini su basan Cuma Özen, "Alt atölyeydi komple su bastı orayı. Yukarıdan gelen su olduğu gibi bu bölümü kapladı. Yaklaşık 1 metre yükseldi su. Dünden beri su tahliyesi için uğraşıyoruz" dedi.

Kaynak:DHA