Bir tadilat, bir hırsızlık bir ihmal: Yunus Emre o karanlıkta ölüme böyle sürüklendi

Bir tadilat, bir hırsızlık bir ihmal: Yunus Emre o karanlıkta ölüme böyle sürüklendi
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Binen ailesinin iki yaşında bronşit hastası çocukları Yunus Emre, elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ'ın günlerce eve elektrik bağlamaması nedeniyle hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Binen ailesinin iki yaşındaki çocukları, bölge elektrik dağıtım şirketinin uzun süren ihmali nedeniyle hayatını kaybetti.

11 Aralık günü toprağa verilen iki yaşındaki Yunus Emre Binen'in babası Özcan Binen, halktv.com.tr'ye yaşanan ihmalin detaylarını anlatırken hukuki süreç başlatacağını belirtti.

Sputnik'ten Sertaç Kayar, yaşananları dair ilk haberi geçtikten sonra aileye ulaştık.

Silvan'da eski bir taş evde oturan Binen ailesi, odun sobasıyla ısınıyor. Hayatını kaybeden çocuğunun bronşit hastası olduğunu söyleyen baba Binen, evde oksijen tedavisi uyguladıklarını söylüyor.

Elektrik bu nedenle aile için hayati bir öneme sahip. Fakat DEDAŞ, 'hat değişikliği' gerekçesiyle ailenin evine gelen kabloyu değiştiriyor. Binen ailesi, o günden sonra yaklaşık dört gün boyunca elektriğe erişemiyor.

Baba Binen, "Borcumuz yok. Yeni hat kurduklarını söylediler. Eski hattı iptal ettiler ama yeni hatta elektrik vermediler'' diyor.

İki yaşındaki Yunus Emre'nin tedavisi için gerekli olan oksijen ise elektrik olmadığı süreçte akrabalardan sağlandı.

Baba, elektrik bağlantısının sağlanması için defalarca DEDAŞ'a gitti. Yetkililerden yardım istedi. Ardından Yunus Emre'yi doktor kontrolüne götürdükleri gün, eve döndüklerinde elektrik için gereken iki kablonun da çalındığını gördüler. DEDAŞ'a tekrar gittiler, çocuklarının hasta olduğunu anlattılar ama "Benim sorunum değil" yanıtıyla karşılaştılar.

11 Aralık gecesi ise elektrik olmayan evlerinde küçük çocukları Yunus Emre fenalaştı. Gece 03.00 sularında kalbi duran Yunus Emre, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Doktorlar, aileye ölüm nedeni olarak "Soğuktan dolayı zatürre olmuş. Kalbi zatürreyi kaldıramamış" dedi.

Ölümden 8 gün sonra elektrik bağlandı

DEDAŞ, başvurulara rağmen elektrik bağlamadığı haneye, iki yaşındaki Yunus Emre'nin ölümünden 8 gün sonra yani 19 Aralık günü elektrik bağladı.

"Hukuki süreç başlatacağım"

Baba Binen, yaşanan ihmalle alakalı olarak DEDAŞ hakkında şikayetçi olacağını söylerken çocuğunu ihmal nedeniyle kaybettiğinin altını çizdi.