Binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor... Eğitim uzaktan, sınavlar yüz yüze

Binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor... Eğitim uzaktan, sınavlar yüz yüze
Üniversiteler uzaktan eğitime geçerken Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlara depremzedeler yerleştirildi. Ancak Çukurova Üniversitesi yaptığı bir duyuruyla sınavların yüz yüze yapılacağını açıkladı. Bu karara isyan eden bir öğrenci, “Sınava girmek için otelde mi kalalım? Babamın durumu yok. Alınan kararlarda öğrencileri düşünen yok” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlarını depremzedeler için misafirhane haline getirileceğini, öğrencilerin eğitime uzaktan devam edeceğini açıklamıştı. Bazı yurtlarda öğrenciler bir gece yarısı sakağa atılmıştı.

Uzaktan eğitim ve yurtların boşaltılması kamuoyunda büyük tepki toplarken skandal denilebilecek bir gelişme yaşandı. Çukurova Üniversitesi sitesinde yaptığı açıklamayla sınavların yüz yüze yapılacağını duyurdu.

Açıklamada, “Bütün derslerin sınavlarının (ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, mazeret sınavı, bütünleme, tek ders ve GNO yükseltme sınavları) yüz yüze yapılmasına karar verilmiştir” denildi.

‘Kimse öğrencileri düşünmüyor’

Bu karar yüzlerce öğrenciyi zora soktu. halktv.com.tr’ye konuşan bir öğrenci, “Depremin ardından bizi apar topar yurttan çıkardılar. 'Gidecek yeriniz, yuvanız var mı?' diye kimse sormadı. Şimdi ise duyuru yapıyorlar ve ‘sınavlar yüz yüze yapılacak’ diyorlar. Bizler nerede kalacağız. Yurtlarımızda depremzedeler kalıyor. Sınava girmek için otellerde mi kalalım? Ailelerimizin ekonomik durumu yok. Alınan her kararda kimse öğrencileri düşünmüyor” dedi.

whatsapp-image-2023-02-21-at-13-20-28.jpeg

Etiketler :