BİLSEM Sonuçları Açıklandı! 2024 BİLSEM Sonuçları Nerden Ve Nasıl Sorgulanır?

BİLSEM Sonuçları Açıklandı! 2024 BİLSEM Sonuçları Nerden Ve Nasıl Sorgulanır?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile BİLSEM sonuçları açıklandı. İlkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyinde uygulanan Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri ön değerlendirme sınavları 10 Şubat - 14 Nisan tarihleri arasında tamamlanmasının ardından BİLSEM sonuçları meb.gov.tr üzerinden açıklandı. İşte, MEB e-Okul ile BİLSEM sınav sonuçları 2024 sorgulama ekranı.

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri (BİLSEM) ön değerlendirme sınavları 10 Şubat – 14 Nisan 2024 arasında tamamlandı. BİLSEM'de eğitim almak için sınava giren öğrencilerin değerlendirmeleri sürüyor. Bilim ve sanat merkezlerine ön değerlendirme sınavını geçip bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler meb.gov.tr üzerinden duyuruldu. Peki, BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, 2024 BİLSEM sınav sonucu sorgulama ekranı bilgileri haberimizin devamında.

260-102733-bilsem-700x400.jpg

BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI!

BİLSEM Ön değerlendirme sınav sonuçları 18 Nisan tarihi itibarıyla açıklandı. Ön değerlendirme uygulamasına itiraz başvuruları ise 22-26 Nisan 2024 tarihlerinde alınacak. Takvime göre, Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 31 Temmuz'da ilan edilecek.

meb.png

BİLSEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Sınava katılan öğrenciler, BİLSEM ön değerlendirme sonuçlarına https://www.meb.gov.tr/ adresinden ulaşabilecek.

detay1713444028177213.jpg

BİLSEM SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Ön değerlendirme uygulamaları tamamlandıktan sonra yetenek alanlarına göre Bakanlık tarafından belirlenecek puanı geçen öğrenciler yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır.

Bireysel değerlendirme uygulamaları sonucunda Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenecek olan puanı geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine kayıt hakkı kazanacak

Etiketler :