Beyoğlu'nun ortasında tecavüz girişiminde iki kişi tutuklandı

İstanbul Beyoğlu'nda iki şahıs, 10 gün önce genç bir kadına tecavüz etmeye çalıştı. Şahısların serbest bırakılması tepki toplamıştı. Tecavüze yeltenen iki kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İstanbul'un kalbinde yaşanan korkunç olay, güvenlik zaafiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Beyoğlu'nda meydana gelen olayda, evine dönen 23 yaşındaki genç bir kadın, iki şüpheli tarafından sokak ortasında tacize uğradı. Şüpheliler, genç kadını duvara sıkıştırarak tehdit etti ve fiziksel saldırıda bulundu. Yaşananların şiddeti, çevredekileri dehşete düşürdü.

vlcsnap-2024-10-04-13h07m22s783.webp

Semir Tarhan ve Ömer Konu isimli tacizciler genç kadını takip edip sıkıştırdı. Zorla öpülen kadın direndi. Yere düşen kadına şahıs, cinsel saldırısına devam etti. Diğer şahıs da her şey normalmiş gibi olayı izledi. Kadının "bırak beni" çığlıklarını duyan iki kişi, şahıslara müdahale etti.

10 GÜN BOYUNCA ARAMIZDAYDILAR! KADIN ŞİKAYETÇİ DE OLMUŞ

Şahısların serbest bırakılması tepki topladı. 10 gün sonra ortaya çıkan görüntülerin ardından şahıslar, gelen tepkilerin ardından gözaltına alındı. Kadının şikayetçi de olduğu öğrenildi.

whatsapp-image-2024-10-04-at-23-01-20-002.jpeg

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, X hesabından şunları kaydetti:

Bu rezaleti kabullenmiyorum.

Tacizcileri cesaretlendiren, kadınları kaygılandıran bu karara Belediyemiz itiraz edecek.

Beyoğlu kadınların, kız çocuklarımızın özgürce ve güvenle yaşadığı, gezdiği, eğlendiği bir ilçe olacak.

Sokakları suçlulara, tacizcilere bırakmak, bu karanlığı kabullenmek Beyoğlu’na yakışmaz. Bu hukuk garabeti konusunda vicdanları rahatlatan bir tutum bekliyoruz.

screenshot-2024-10-04-at-14-51-10-1-xte-inan-guney-bu-rezaleti-kabullenmiyorum-tacizcileri-cesaretlendiren-kadinlari-kaygilandiran-bu-karara-belediyemiz-itiraz-edecek-beyoglu-kadinlarin-kiz-cocuklarimizin-ozgurce-ve-guv.png

TUTUKLANDILAR

Bir kadına dehşet verici anları yaşatan iki sapık çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak:Haber Merkezi