Beyoğlu Belediyesinin tabelası sökülüyor o anlar Halk TV canlı yayınına denk geldi

İstanbul'da AKP'den CHP'ye geçen Beyoğlu Belediyesi'ne dört koldan abluka geldi. Eş zamanlı olarak belediyeye tahsis edilen binaların tahliye edilmesi istenmişti. Beyoğlu Belediyesinin tabelaları söküldü. Halk TV'de Sinem Fıstıkoğlu'nun sunduğu Sansürsüz programına katılan İnan Güney canlı yayında tabelaların sökülmesine tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde 'Kadın El Emeği Pazarı'na düzenlenen 'baskının' ardından bu sefer kritik belediye birimlerine engel konuldu. Beyoğlu Belediyesi'nin Sosyal Yardım İşleri, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Afet İşleri Müdürlüğü olarak hizmet verdiği ek hizmet binasında faaliyeti kaymakamlık ve polis marifetiyle engellendi. Beyoğlu Belediyesi görevlilerinin ek hizmet binasına girişlerine izin verilmezken, kullandıkları masa, sandalye ve diğer malzemeler kaldırıldı. Belediyenin sosyal hizmetleri gün boyu dışarıya kurulan standlardan verilmeye çalışıldı. Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu Kaymakamlığı, Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası olarak bilinen binayı 2023 yılından bu yana birlikte kullanıyordu.

ac055c4c-e1d4-4461-a7d7-08edee139b47.jpg

TABELA CANLI YAYINDA SÖKÜLDÜ

Belediyenin de kullandığı binadan 'Beyoğlu Belediyesi' yazılı tabelanın da söküldüğü anlar canlı yayına rastladı. Halk TV'de Sinem Fıstıkoğlu'nun sunduğu SANSÜRSÜZ programına katılan İnan Güney canlı yayında tepkisini dile getirdi.

İnan Güney şu ifadeleri kullandı:

"Bugün yaşatılanlar Beyoğlu demokrasi tarihi için kapkara bir gündür. Siyaset siyasetle yarışır ama siyasetçi bir bürokratla yarışırsa o zaman karşısında halkı buluyor. Halk atanmıştan daha üstündür diyorum. Demokrasi ile gelen atanmıştan daha üstündür diyorum. Bu görüntüleri izleyen AK Parti'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi de bu karara imza atanları vicdanında mahkum etti. Ben yarın gene Kasımpaşa'yı gezeceğim. Komşularımla olacağım. Vatandaşlarımızın bu görüntüleri lanetlediğini kameralarımız da gösteriyor."

Kaynak:halktv.com.tr