Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında 16 Haziran 2013 tarihinde polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan, Okmeydanı'nda vurulduğu yerde anıldı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında 16 Haziran 2013 tarihinde polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve aylarca süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden Berkin Elvan, Okmeydanı’nda vurulduğu yerde anıldı.

Berkin Elvan'ın kız kardeşi Özge Elvan basın açıklamasını okudu. Elvan, 18 Haziran’da yapılacak duruşmada karar çıkma ihtimali olduğu belirterek, herkesi dayanışma için Çağlayan Adliyesi önüne çağırdı. 

'Yargı kulaklarını çığlıklarımıza kapadı'

Özge Elvan, Berkin'in 269 gün komada yaşam mücadelesi verdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bundan tam sekiz yıl önce bugün, oğlumuz polis tarafından hedef alınarak başından gaz fişeğiyle tam da bu sokakta vuruldu. Can güvenliğimizden sorumlu olan devlet ve devletin güçleri, oğlumuzu sekiz yıl önce bugün bizden kopardı. Oğlumuz 16 Haziran 2013’ten beri büyüdüğü, top oynadığı, okula gittiği bu mahalleye ve evimize bir daha dönemedi. 269 gün boyunca komada yaşam mücadelesi verdi. Berkin komada hayata tutunmaya çalışırken, failleri elini kolunu sallayarak gezmeye devam etti, ülkeyi yönetti, çıktığı miting meydanlarında 'Emri ben verdim' dedi.

Oğlumuzu toprağa verdikten hemen sonra, o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, meydanlarda bizi yuhalattı. Bizi terörist diyerek hedef gösterdi. Oğlumuzun yasını tutmamız bile izin verilmedi. Biz sadece 'Kan akmasın, silahlar sussun, çocuklar öldürülmesin' dedik. Ancak bağımsız olması gereken yargı mekanizması, sekiz yıldır kulaklarını çığlıklarımıza kapadı, gözleri acımızı görmez oldu, çocuk katilini koruyarak vicdanlarını ayaklar altına aldı" 

'Ödül gibi cezayı kabul etmiyoruz'

Berkin'i vurduğu iddia edilen polis memuru Fatih D. için istenen 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezasını kabul etmediklerini belirten abla Elvan, şöyle konuştu:

"Oğlumuzu vuran katil Fatih D., hapishanede olması gerekirken görevine devam etti. Tam sekiz yıldır görev yaptığı bölgeden haberler aldıkça endişeleniyoruz. Biliyoruz ki bu ülkede katiller devletin yetkili makamları tarafından korunuyor. Her ne kadar devlet ve organları katilleri korusa da biz çocuğumuz için mücadele etmekten vazgeçmedik. Beş yıldır sürüncemede olan bir dava ile karşı karşıyayız. Bir önceki duruşmada, mütalaa açıklandı. Oğlumuzu hedef alarak öldüren katilin ‘bilinçli taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Oğlumuzun katiline verilmek istenen bu ödül gibi cezayı kabul etmiyoruz"

'Katillerin yargılanması için ısrarımızı sürdüreceğiz'

18 Haziran Cuma günü Çağlayan Adliyesi'nde yapılacak duruşmada kararın açıklanmasının beklendiğini belirten Özge Elvan, şunları söyledi:

"Ancak yargılamaya açık bir müdahale olduğu endişesini taşıyoruz. Daha önce bizi, avukatlarımızı, sanığı ve tanıkları doğrudan dinlemeyen bir heyetin kararı açıklamasını kabul etmiyoruz. Biz adalet istiyoruz, sadece tetiği çekenin değil emri verenlerin de adalet önünde hesap vermesini talep ediyoruz. Berkinimizin çocukluğunu, geleceğini ve hayallerini çalanların bir an önce hesap vermesini istiyoruz.

Berkin nezdinde katledilen tüm çocuklar için adalet istiyoruz. Ölüme karşı yaşamı savunmaya inatla ve ısrarla devam edeceğiz. Çocuklar bir daha öldürülmesin diye katillerinin yargılanması için ısrarımızı sürdüreceğiz. Unutulmamalıdır ki bir çocuğu öldüren katilin hesap vermesi, geride kalan tüm çocukların geleceğinin teminatı olacak. Bu yüzden sizleri, 18 Haziran Cuma günü saat 9.30’da Çağlayan Adliyesi önüne çağırıyoruz”

 

Etiketler :