Bergen filmi katilin memleketi Kozan'da gösterimden kaldırıldı

Bergen filmi katilin memleketi Kozan'da gösterimden kaldırıldı
Gazeteci Candaş Tolga Işık, Bergen filminin Kozan Belediyesi tarafından yayınlanmaktan vazgeçildiğini ve yapımcıların ölüm tehditleri aldığını duyurdu.

Şarkıcı Bergen'in hayatını anlatan 'Bergen' filmi 4 Mart'ta vizyona girdi. Bergen sahne adıyla tanınan Belgin Sarılmışer’in hayatını ve yaşadığı zorlukları anlatan film, katili Halis Serbest’in yaşadığı Adana'nın Kozan ilçesinde gösterimden kaldırıldığı öğrenildi.

Belediye başkanı konuşmak istemedi

Gazeteci Candaş Tolga Işık konuya ilişkin sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı: "8 mart öncesi size bir Türkiye gerçeği anlatayım: Bergen'i öldüren Halis Serbest'in yaşadığı Kozan'da belediye sineması bugün aniden Bergen filmini yayınlamaktan vazgeçti! Filmin İstanbul'daki galasına çevik kuvvet geldi. Ölüm tehditleri alan yapımcıları ise korumalarla yaşıyor. Az önce Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ı aradım ve '1 ay önce rezervasyonu yapılan film neden gösterime girdiği gün bir anda vizyondan kaldırıldı?' diye sordum. 'Öyle uygun görüldü' dedi. Sayın Başkan, tüm ısrarlarıma rağmen başka bir yanıt vermedi."