Berat Albayrak, locada ortaya çıktı

Berat Albayrak, locada ortaya çıktı
Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden Instagram üzerinden istifa ettikten sonra kameralar önüne çıkmayan Berat Albayrak, Trabzonspor ve Galatasaray maçını stadda locada izledi.

Trabzonspor, dün akşam sahasında Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Maçı izleyenler arasında bir isim dikkat çekti. Sosyal medyadan yaptığı açıklamayla Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat maçı locadan izledi. Albayrak'a babası Sadık Albayrak ve oğlu Mehmet Akif de eşlik etti.

Kameralar önüne çıkmıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettikten aylar sonra ilk kez 7 Mayıs'ta Büyük Çamlıca Cami’ndeki cuma namazında görüntülenen Berat Albayrak, daha sonra bir düğünde görüntülenmişti.

İstifasının ardından sırra kadem basan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak en son Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile İstanbul Süleymaniye'de görüntülenmişti. Nurettin Nebati, bakanlığı sırasında Berat Albayrak'a en yakın isimlerden biriydi.

Berat Albayrak kimdir?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan ile evli olan 1978 doğumlu Berat Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu.

New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business'ta finans üzerine yüksek lisans yaptı.

Kadir Has Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümünde 'Elektrik Enerjisi Üretiminde Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Finansmanı: Bir Uygulama' adlı teziyle doktora aldı.

Çalık Holding'de CEO'luk yaptıktan sonra ilk olarak Haziran 2015 ve Kasım 2015'teki genel seçimlerde AKP'den milletvekili oldu. 2015-2018 arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı. 10 Temmuz 2018'de Hazine ve Maliye Bakanı oldu. Albayrak, 8 Kasım 2020'de Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu. Albayrak'ın, ''At izinin iti izine karıştığı, hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zaman, Cenab-ı Allah sonumuzu hayreylesin'' ifadeleri dikkat çekti.