Berat Albayrakcı yazar ekonomi politikasına cepheden karşı çıktı: "Fazla liberalleşme..."

Berat Albayrakcı yazar ekonomi politikasına cepheden karşı çıktı: "Fazla liberalleşme..."
Berat Albayrak'a yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör TEİAŞ’ın "özelleştirme kapsamına alınmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Güngör: "Elektriği üreten özel, dağıtan özel, ileten özel... Fazla liberalleşme değil mi?" dedi.

Önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) özelleştirme kapsamına alındı. Buna göre, TEİAŞ’ın "özelleştirme kapsamına alınmasına ve halka arza yönelik olarak özelleştirmeye hazırlık işlemlerine tabi tutulmasına" 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili maddesi gereğince karar verildi. Özelleştirme hazırlık işlemleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından işbirliği içerisinde yürütülecek.

Fazla liberalleşme değil mi?

TEİAŞ'ın özelleştirme kapsamına alınması, başta muhalefet olmak üzere birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. Tepki gösterenlerin arasında Berat Albayrak'a yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör de vardı. #teias hashtag'i ile Twitter hesabından paylaşım yapan Güngör: "Elektriği üreten özel, dağıtan özel, ileten özel... Fazla liberalleşme değil mi?" ifadelerini kullandı.

Albayrak'a yakınlığı ile biliniyor

Eski Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kardeşi Serhat Albayrak'ın yönetimindeki Sabah gazetesinde yazan Dilek Güngör, normalde iktidar politikalarına sıkı sıkıya bağlı yazdığı yazılarla tanınıyor. Güngör, bu kuralı Berat Albayrak döneminin düşük faiz politikalarını savunurken bozmuştu. En son faiz artırımını eleştirmesinin ardından Naci Ağbal merkez bankası başkanlığından alınmıştı. Güngör'ün yazıları birçok siyasi yorumcunu tarafından Berat Albaytrak'ın görüşlerinin üstü kapalı olarak kamuoyuna yansıması olarak değerlendiriliyor.