Belediye Başkanı uyardı! "Derhal Çökertme'yi terkedin!"

Belediye Başkanı uyardı! "Derhal Çökertme'yi terkedin!"
Muğla'ın Milas ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını gece boyunca devam etti. Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat sosyal medya hesabından Çökertme'deki yangını paylaşarak içler acısı durumu bildirdi.

Muğla'ın Milas ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını gece boyunca devam etti. Alevler, Ören ve Çökertme mahallelerine ilerlerken Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat Twitter'dan paylaştığı video ile durumunun ciddiyetini bildirdi. 

Çökertme'yi terkedin!

Başkan Tokat, akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda uçak ya da helikopterle müdahalenin olmadığı bildirirken, "Ne yazık ki tüm çabalarımıza rağmen Çökertme yanıyor. Saat oldu ne helikopter var ne uçak…Yol kapanıyor derhal Çökertme’yi terk edin…" ifadelerini kullandı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat:
“Şu anda yangın Çökertme'nin hemen yanındaki sırtlarda, yoğun bir şekilde devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle Çökertme'ye doğru geliyor” bilgisini veren Tokat, “Acil müdahale ihtiyacı var. Yetkililerle görüştük. Buraya arazöz desteğiyle birlikte helikopterlerin hatta uçakların tekrar devreye girmesi gerektiğini ifade ettik. Helikopter geldi ama uçakları bekliyoruz” diye konuştu.


Tahliyeler yapıldı

“Yeni yanan yer ile eski yangın yeri birleşmiş durumda. Sırtlardan aşağı inmesi durumunda ciddi olarak Çökertme sahili zarar görecek” diyen Tokat, bölgede tahliyelerin yapıldığını bildirdi.

Tokat, “Buraya hemen müdahale şart. Havanın kararmasıyla birlikte burada müdahale imkanı kalmayacak ve Çökertme'yi kendi kaderiyle baş başa bırakmış olacağız” uyarılarında bulundu.