Yangından etkilenen Bodrum Mazı Koyu'ndaki gelişmeleri Özlem Gürses aktardı

Akdeniz'de beş gündür süren orman yangınlarından biri de Bodrum'da yaşanıyor. Mazı Koyu'na kadar gelen yangından Mazı halkı, tekne ve botlara binerek kaçarken, Halk TV programcısı Özlem Gürses, Mazı'daki yangının boyutunu ve yaşananları bölgeden aktardı.

Muğla’nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında alevler Bodrum ilçesinin Gökpınar, Yukarı Mazı mahalleleri ile Armutçuk mevkisinde etkisini sürdürüyor.

Rüzgarın etkisiyle mahalledeki yerleşim alanlarına kadar ulaşan yangında, bazı evler alevlerin arasında kaldı.

Vatandaşların zarar görmemesi için mahalle sakinleri evlerini boşaltmaları için uyarıldı. Köyün girişindeki bazı hayvan ağır ve ağılların yandığı belirtildi. Köylüler ve köydeki hayvanlar tahliye edildi. 

Yangın nedeniyle Yukarı Mazı Köyü, Aşağı Mazı Köyü ile Gökpınar mahallesinin büyük kısmı tahliye edildi. 20 arazöz, 130 orman işçisi, 6 iş makinesi yangın söndürme çalışmasına devam ediyor. Yangının Milas'ta bağlı Ören Mahallesi'ne doğru ilerlediği öğrenildi.

Halk TV programcısı gazeteci Özlem Gürses, bölgede yaşanan yangının boyutunu ve yaşananları an be an aktardı. Mazı Koyu'ndaki tahliye çalışmalarına yardımcı olmak için tekne kiralayan Özlem Gürses, ailesiyle beraber yapmayı planladıkları tatilin birinci gününde yangının köye yayıldığını söyledi. Gürses ayrıca köydeki esnafın tahliyeye rağmen direndiğini belirten Gürses, tahliye çalışmalarının nasıl gerçekleştiğini aktardı.