Bayrama Plan Yapanlar Dikkat: 15 Şehre Sarı Kodlu Uyarı!

Bayrama Plan Yapanlar Dikkat: 15 Şehre Sarı Kodlu Uyarı!
Bayram planı yapanlara kötü haber Meteoroloji'den geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 il için sarı kodlu uyarı verdi. Sıcaklıklar düşecek sağanak yağış gelecek.

Meteoroloji, arife gününde 15 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Yurdun güneydoğu kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

2211390.jpg

SARI KODLU UYARI VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Adana, Diyarbakır, Hakkari, Kahramanmaraş, Siirt, Van, Şırnak, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Mardin, Şanlıurfa, Batman ve Kilis için sarı kodlu uyarıda bulundu.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı, yağış anından kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

1712602549331.jpeg

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Etiketler :