Bayrak yırtan İranlı kadının eşi: "Siz bu bayrağa layık değilsiniz' demek istedi

İranlı mülteci bir kadın Türk bayrağını yırttığı iddiasıyla tutuklandı. Kalabalık bir grubun arasında kalan kadın ve eşinin görüntüleri aynı iddiayla paylaşıldı. Halk TV muhabiri Gül Gündüz kadının eşine ulaştı. 3 çocuğuyla zor durumda kaldığını ifade eden Sayit Jalili, “Bir şey yapamamış. Farsça 'Siz bu bayrağa layık değilsiniz' demek istemiş. Biz kendimiz Azeriyiz. Ben kendim de Türk'üm" diyor.

GÜL GÜNDÜZ

Türkiye'de mülteci statüsünde kalan İranlı bir kadın Türk bayrağını yırttı. Bayrağı yırttığını gören vatandaşlar, olaya tepki gösterdi. İddia böyle...

Haberlerde de bu iddia öne çıkarıldı. Ancak tutuklanan Zohreh Momeni'nin eşi Saeed Jalili'ye göre iddialar doğru değil. Eşinin rahatsızlığı ile ilgili raporlarını gösterdi. 

'Bipolar hastalığı var'

Saedd Jalili "Eşimin bipolar hastalığı var. Atak olunca panik oldu o sırada hiçbir şey anlamadı" diyor.

'Daha önce de tedavi görmüş'

İstanbul Barosu tarafından davaya atanan avukat Nimer Acar, "4 çocuğu var, zaten daha önce de tedavi görmüş. Tutukluluğun gereksiz olduğunu düşünüyoruz. İtiraz da edeceğiz" dedi.

'Kalabalık, kadını ve kocasını sıkıştırdı'

Yaşananların tanığı Aran Azerisi Jalili olay anını şöyle anlattı: Olay günü İranlı çift Büyükçekmece'de çocuklarıyla denize girdi. Ancak çocuklardan biri ağlayınca babası onu arkadaşlarının yanına bırakmak istedi. Geri döndüğünde ise eşinin etrafının erkekler tarafından sarıldığını gördü. Kadın o sırada atak geçirdi.  Aynı kalabalık, kadın ve kocasını sıkıştırdı. Eşi sürekli onu kalabalıktan kurtarmaya çabaladı.  

''Siz bu bayrağa layık değilsiniz' demek istemiş'

Saeed Jalili, "Bizim peşimize gelmiş bizi bulamamış korkmuş kadın, kaç tane erkek ıslık çalmış öpücük atmışlar. Bir şey yapamamış. Farsça şekilde 'Siz bu bayrağa layık değilsiniz' demek istemiş. Biz kendimiz Azeriyiz. Ben kendim de Türk'üm. Eşim Türkiye'den göç etmiş. Biz bayrağa saygısızlık yapmadık" diye de ekledi.

Zohreh Momeni, şimdi cezaevinde. Eşi içeri giremedi avukat Nimet Acar bıraktı cezaevine eşyaları.

Eşi, serbest bırakılması için çabalıyor...