Bayındır ve Tire’de de yangın büyüyor!

Bayındır ve Tire’de de yangın büyüyor!
İzmir'de dün akşamdan beri çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ederken, yangın İzmir'in Bayındır, Tire ve Manisa'nın Gördes ilçesine de sıçradı. Ayrıca Muğla'nın Milas ilçesinde de orman yangını çıktığı ve bölgeden yardım talebi olduğu bildirildi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Karatepe mevkiinde dün akşam saat 21.10'da henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

131042590-ksk-yngn5-001.jpg

Dün akşamdan beridir devam eden yangın şehir merkezlerine de sıçradı. Bölgeden edinilen bilgilere göre yangın, İzmir'in Bayındır ve Tire ilçeleri ile Manisa'nın Gördes ilçesilerine de sıçradı.

Büyük bir felakete yol açan yangına 5 uçak, 6 helikopter, 24 arazöz, 7 su ikmal, 2 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale ediliyor.

htfg.png

MUĞLA'DA ORMAN YANGINI ÇIKTI

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir yangınlarının ardından Muğla'nın Milas ilçesinde de orman yangını çıktığını ve bölgeden yardım talebi olduğunu duyurdu.

whatsapp-image-2024-08-16-at-23-43-39.jpeg

"ELİ ÇAPA KÜREK TUTAN HERKESİ BEKLİYORUZ"

Deniz Demir, yine sosyal medya hesabından paylaştığı video ile yardım çağrısında bulundu.

Demir, paylaşımında Tire'deki yangın bölgesinde olduğunu belirterek bölgede çok acil su ihtiyacının olduğunu aktardı. Eli çapa kürek tutan herkesi bölgeye çağıran Demir, yangını söndürmeye çalışan ekiplerin acil suya ihtiyacı olduğunu kaydetti.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÖLGEYE EKİP GÖNDERİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, İzmir'deki yangın bölgesine 2 itfaiye aracı ve 6 personel yönlendirdiklerini bildirdi.

Akın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, ormanlık alanda meydana gelen yangına destek ekiplerimizi sevk ediyoruz. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yangının bir an önce kontrol altına alınmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

aa-20240816-35419896-35419895-izmirdeki-orman-yangini.jpg

BAKAN YUMAKLI İZMİR'E GİDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın bölgesine gitmek için Ankara'dan yola çıktı.

"GÜN BERABER YANGINLA MÜCADELE GÜNÜDÜR"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir çok ilde başlayan orman yangınlarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

İzmir, Aydın ve Manisa'da iki gündür süren yangınlar nedeniyle her üç kentteki CHP belediyeleri ile civar illerdeki belediyelerin seferber olduğunu belirten Özel, "Yangından etkilenen yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangınların bir an önce kontrol altına alınabilmeleri için canla başla çalışan tüm kahramanlara minnettarız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay, İzmir’de kontrol altına alınamayan ve yerleşim bölgelerini tehdit eden orman yangınına daha etkin müdahale edilmesi talebiyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ulaşmaya çalışıyor. Gün siyaset, gün rekabet değil, gün hep beraber yangınla mücadele günüdür" ifadelerini kullandı.

aa-20240816-35419896-35419887-izmirdeki-orman-yangini.jpg

İBB İTFAİYESİ İZMİR'E GİDİYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İBB itfaiyesinin İzmir'deki, yangına müdahale etmek için bölgeye doğru yola çıktığını açıkladı.

İmamoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Karşıkaya’da başlayıp yayılan yangını kaygıyla takip ediyoruz. Çanakkale’deki yangının söndürülmesinde görev alan İBB İtfaiyemiz şimdi İzmir’e doğru yola çıkıyor. Dileğimiz yangının bir an önce söndürülmesi. Geçmiş olsun İzmir"

Kaynak:Haber Merkezi