Başsavcılık TÜİK için kararını verdi!

Başsavcılık TÜİK için kararını verdi!
CHP'nin TÜİK Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında yaptığı suç duyurusu için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "soruşturma yapılmasına yer olmadığına" kararı verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya ve TÜİK Başkan Yardımcıları hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 19 Temmuz 2024'te suç duyurusunda bulunmuştu.

'SORUŞTURMAYA YER YOK' KARARI VERİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu için "soruşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, "Adaletin özü, toplumda güvenin sağlanmasıdır ve yargı süreçlerinin şeffaf olması bu güvenin ana kaynaklarından biridir. Ortada TÜİK’in şeffaf ve objektif olmadığına ilişkin yargı kararları var. Memur Suçları Bürosu için daha somut hangi kanıt olsun? Türkiye'de enflasyon oranlarının TÜİK tarafından belirlenmesi ve bu oranların emekliler ile memurların maaş zamlarını doğrudan etkilemesi Savcılık için somut bir gerekçe değilmiş. Bu karar siyasal yargının en açık kanıtıdır" tepkisini gösterdi.

Kaynak:ANKA