Başbuğ'dan sert açıklama: 75 yaşındayım ben de silahımı alır giderim!

Başbuğ'dan sert açıklama: 75 yaşındayım ben de silahımı alır giderim!
26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Basın Koridoru Özel programında Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç ve Tuba Emlek'in sorularını yanıtladı.

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Basın Koridoru Özel programınında Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç ve Tuba Emlek'in sorularını yanıtladı. Başbuğ, Yunanistan Başbakan'ı Çipras'ın "Karasularımızı 6 milden 12 mile çıkaracağız" açıklamalarını değerlendirerek "Yunanistan 12 mil kararını uygularsa ikinci tarihi hatasını yapar" dedi. Başbuğ "75 yaşındayım , Yunanistan 12 mil kararı alırsa silahımı alır üzerine giderim" diye de ekledi.

"YUNANİSTAN 12 MİL KARARI ALIRSA SİLAHIMI ALIR ÜZERİNE GİDERİM"

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Basın Koridoru Özel yayının konuğu oldu. Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç ve Tuba Emlek'in sorularını yanıtlayan Başbuğ Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ın uluslararası karasularını 12 mile çıkarmayı planladıklarına dair yaptığı açıklamayı değerlendirerek, "Yunanistan yanlış bir adım atarsa karşısında 80 milyon insan bulur" dedi.

İlker Başbuğ "Yunanistan böyle bir karar alırsa tarihin ikinci hatasını yapar dedi ve "75 yaşındayım, Yunanistan 12 mil kararı alırsa silahımı alır üzerine giderim" diye de ekledi.

TÜRKİYE 1995'TE SAVAŞ SEBEBİ SAYMIŞTI!

Türkiye, 1995 yılında yayınladığı bir bildiride Ege'de karasuları sınırının 12 mile çıkarılmasını savaş sebebi sayacağını açıklamıştı. İlker Başbuğ bir çağrıda bulundu "TBMM en kısa zamanda bu konuyu gündeme almalı ve 1995'te alınan o kararın aynen arkasındayız demelidir" dedi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi