Başbuğ'dan sert açıklama: 75 yaşındayım ben de silahımı alır giderim!

Başbuğ'dan sert açıklama: 75 yaşındayım ben de silahımı alır giderim!
26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Basın Koridoru Özel  programınında  Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç ve Tuba Emlek'in sorularını yanıtladı

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Basın Koridoru Özel  programınında  Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç ve Tuba Emlek'in sorularını yanıtladı. Başbuğ, Yunanistan Başbakan'ı Çipras'ın "Karasularımızı 6 milden 12 mile çıkaracağız" açıklamalarını değerlendirerek "Yunanistan 12 mil kararını uygularsa ikinci tarihi hatasını yapar" dedi. Başbuğ 75 yaşındayım , Yunanistan 12 mil kararı alırsa silahımı alır üzerine giderim" diye de ekledi. 

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Basın Koridoru Özel yayının konuğu oldu. Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç ve Tuba Emlek'in sorularını yanıtlayan Başbuğ Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ın uluslararası karasularını 12 mile çıkarmayı planladıklarına dair yaptığı açıklamayı değerlendirerek, Yunanistan yalnış bir adım atarsa karşısında 80 milyon insan durur dedi.

İlker Başbuğ  "Yunanistan böyle bir karar alırsa tarihin ikinci hatasını yapar dedi ve  "75 yaşındayım, Yunanistan 12 mil kararı alırsa silahımı alır üzerine giderim" diye de ekledi.

Türkiye, 1995 yılında yayınladığı bir bildiride ege'de karasuları sınırının 12 mile çıkarılmasını savaş sebebi sayacağını açıklamıştı.

İlker Başbuğ bir çağrıda bulundu "TBMM en kısa zamanda bu konuyu gündeme almalı  ve 1995'te alınan o kararın aynen arkasındayız demelidir" dedi.

Etiketler :