Başak Cengiz'in katili akıl hastanesine sevk edilmedi

Başak Cengiz'in katili akıl hastanesine sevk edilmedi
Ataşehir'de hiç tanımadığı 28 yaşındaki Başak Cengiz'i yolda yürürken samuray kılıcıyla öldüren üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Can Göktuğ Boz hakkında savcıdan çarpıcı karar. Cinayet soruşturmasını yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı, Boz'un akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle akıl hastanesine sevk edilmesi yönündeki talebini reddetti.

İstanbul Ataşehir'de samuray kılıcıyla katledilen genç mimar Başak Cengiz'in ölümüyle ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı.

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre, cinayet soruşturmasını yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı, katil zanlısı Can Göktuğ Boz'un avukat olan annesi Ayşe Nejla Yomralıoğlu ve mühendis olan babası Ali Boz'un oğullarının akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle akıl hastanesine sevk edilmesi yönündeki talebini reddetti.

Savcılık, Başak Cengiz'in ağabeyi Fatih Cengiz'in de mağdur sıfatıyla, sonrasında annesi Beyhan ve babası Avni Cengiz'in de mağdur olarak dinleyeceği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Karanfil Sokak üzerindeki lüks sitenin önünde akşam saat 19.00 sıralarında bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz, yolda yürürken elinde samuray kılıcı bulunan Can Göktuğ Boz tarafından öldürüldü. Arkadan yaklaşan şüpheli, hiç bir şey söylemeden elindeki yaklaşık 75 cm uzunluğundaki samuray kılıcını peş peşe sapladı. Başak Cengiz'i yerde hareketsiz kalana kadar bıçaklamaya devam etti. Daha sonra elindeki kılıçla olay yerinden koşarak uzaklaştı.

Olayda hayatını kaybeden Başak Cengiz'in Ankara'da ikamet ettiği, geçici görevle İstanbul'da bir inşaat firmasında görevlendirildiği bu olaya kurban gitmese görevini tamamlayıp cumartesi günü evine döneceği öğrenildi. Başak Cengiz'in her akşam servisle eve gittiği, ancak olay günü işleri olduğu için yürüyerek gitmeyi tercih ettiği belirlendi.