Barış Pehlivan anlattı: Ekrem İmamoğlu'nu karalamak için ahlaksız teklifi kim yaptı?

Gazeteci Barış Pehlivan, Ekrem İmamoğlu'na ilişkin seçimden önce yapılan 'katakulli'yi anlattı.

Gazeteci Barış Pehlivan, Halk TV'de Gökmen Karadağ ile Açıkça programında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seçimlerden önce yapılmak istenen 'katakulli'yi anlattı.

Pehlivan şunları söyledi:

"Erkan Karaaslan diye biri vardı. Türkiye'de birçok belediyeye, AKP'li belediyelere hatta devletin önemli güvenlik bürokrasisine danışmanlık veren bir isim. Bu kişi usulsüzlük hatta FETÖ üyeliğinden birçok konuda kendisine dava açıldı ve hapse sokuldu. Tam da yerel seçimler sürecinde bunlar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yenilenen seçimleri sürecinde bir avukat İzmir'e getirildi. İzmir'de bir odaya sokuldu. İzmir bürokrasinin önemli isimlerinden biri de o odanın dışarısında bekliyordu.

Pakdemirli'den tahliye vaadi

O avukat içeri girince karşısında bir bakanı buldu. Pakdemirli karşısındaydı. Pakdemirli, o avukata, 'Senin müvekkilin olan Erkan Karaaslan şu an hapiste. O çıkmak istiyor. Ben bir teklifte bulunuyorum. Erkan Karaaslan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Ekrem İmamoğlu aleyhine o kişilerin usulsüzlük yaptığı, illegal işlere karıştığı ve FETÖ ile bağlantılı olduğuna dair ek bir ifade verirse hemen tahliye edilecek. Git bunu müvekkiline söyle ve bu teklifimizi kabul etsin' diyor."

'Mahkeme tutanaklarına da bu ahlaksız teklif geçti'

Pehlivan şöyle devam etti:

Ben çok ciddi bir iddiada bulunuyorum. Bir FETÖ borsasından söz ediyoruz. Ben bunu kitabımda yazdım. Kimse duymadan önce, ben bunu sayın Pakdemirli'ye de sordum. Bir kez bile yalanlamadı. Kaldı ki mahkeme tutanaklarına da bu ahlaksız teklif geçti. Bu avukat bakandan aldığı ahlaksız teklifi müvekkili Karaaslan'a söyledi. Neyse ki kabul etmedi. O süreçte seçimler yenilendi, Ekrem İmamoğlu yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başkanı oldu. Sessiz sedasız bir şekilde de o ahlaksız teklifi kabul etmeyen Erkan Karaaslan da tahliye edildi.