Barış Boyun Almanya'daki cinayet emrini İtalya'da banyodan vermiş

Barış Boyun Almanya'daki cinayet emrini İtalya'da banyodan vermiş
Almanya Berlin'de 10 Mart 2024 günü Veysel Erol bir kafede uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. İtalya savcılığı tarafından Barış Boyun'un evinde ve aracındaki ortam dinlemesinin dökümünün bulunduğu belgelere halktv.com.tr ulaştı. Cinayetin olduğu gün İtalya'daki evindeki Barış Boyun ve eşi Ece Boyun'un ortam dinlemesine düşen konuşmaları ortaya çıktı.

Almanya Berlin'de 10 Mart 2024 günü bir kafede işlenen Veysel Erol cinayetinin azmettiricisi Barış Boyun çıktı.

Boyun'un Erol'un öldürüldüğü gün yaptığı yazışmalarına ve tapelere halktv.com.tr ulaştı. Barış Boyun'a ait Crotone'de Via Vittorio Veneto no. 169 adresindeki dairede ele geçirilen konuşmaların analizler aktarıldığında, 10.03.2024 tarihinde, saat 20.05 sularında, Barış Boyun banyodayken, eşi Ece Boyun'un kendisine gelen bazı mesajları okuduğu ve söz konusu "Kamik"in, belli ki belirtilmemiş bir faaliyetin başarısından dolayı kendisini tebrik ederken "bitti, tebrikler" diye yazdığını bildirdiği söylüyor.

Peşinden de Barış Boyun, eşinden 'Tamamdır' teyidini aldıktan sonra, telefon rehberimde bulunan 'Almanya' yazısına bakmasını ve rehberde bulunan 'Ersin Aytekin Almanya' kayıtlı kişiye 'Tebrikler. Tamamdır' yazmasını istedi. Bunun üzerine eşi aramak istedi ancak Barış Boyun arama, mesaj atman yeterli diye cevap verdi.

BİLİNMEYEN BİR NUMARAYLA KONUŞTU 'ÇATIŞMANIN SONA ERDİĞİNİ' ÖĞRENDİ

Banyodan çıkan Barış Boyun saat 08.12'de bir telefon görüşmesi yaptı. Kiminle konuştuğu tespit edilemeyen konuşmada Boyun, hedefin öldürüldüğünü anlatan 'Çatışmanın sona erdiğini' bildiren paralo konuşması yaptı. Bunun üzerine Boyun karşı taraftaki kişiye, failler güvenli bir yere gitsinler. Siz başka bir ekip ayarlayın dediği ortaya çıktı.

BU KONUŞMALAR AZMETTİRİCİ OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU

İtalya savcısının ortam dinlemesi dökümlerini incelediğinde, Almanya Berlin'de öldürülen Veysel Erol cinayetinin azmetiricisinin Barış Boyun olduğunu ortaya koyan konuşmalar olduğu dosyaya girdi. Öte yandan Boyun'un konuşmaları yaptığı sırada duyulmasını engelleyen ya da kayıt yapılmamasını sağlayan uygulamalar kullanarak konuşmalarını yaptığı da tespit edildi.

İtalya Savcılığı hazırladığı raporda, "10.03.2024 tarihinde saat 20.01'de Berlin'de Checkpoint Charlie bölgesinde 'VeyseF' isimli Türk kökenli bir şahsa karşı yukarıda belirtilen konuşmalarda anlatılana benzer bir cinayet olayı tespit edilmiştir. Bu yazışma aynı zamanda Barış Boyun tarafından söylenen "Muhtemelen artık olmayacak, sonsuza kadar gidecek, Berlin'de ona hiçbir şey olmayacak" cümlesiyle ilgili olarak bu savcılığın dikkatini çekmiştir" vurgusu yapıldı.

Kaynak:halktv.com.tr