Barış Atay Kimdir, Kaç Yaşında? Siyasi ve Sanat Kariyeri?

Barış Atay Kimdir, Kaç Yaşında? Siyasi ve Sanat Kariyeri?
Barış Atay, tam adıyla Barış Atay Mengüllüoğlu, Türk oyuncu ve siyasetçi. 2018 yılından bu yana TİP milletvekili olarak görev yapmaktadır.

Doğum tarihi: 22 Eylül 1981 (41 yıl yaşında), Wilhelmshaven, Almanya

Partisi: Türkiye İşçi Partisi

Eşi: Beste Sultan Kasapoğulları

Ebeveynleri: Nihal Atay

Eğitim: Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Kurulan organizasyon: Türkiye İşçi Partisi

Görev: Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Barış Atay, tam adıyla Barış Atay Mengüllüoğlu,[1][2] (22 Eylül 1981, Wilhelmshaven), Türk oyuncu ve siyasetçi. 2018 yılından bu yana TİP milletvekili olarak görev yapmaktadır.

Yaşamı ve eğitimi

1981'de Almanya'da doğan Mengüllüoğlu, aslen Arap kökenlidir. 1999 yılına kadar Mengüllü, Antakya'da yaşadı. Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümünde lisans eğitimi almaya başladı ancak tiyatroya olan düşkünlüğünden dolayı öğreniminin son yılında okulu bıraktı. İstanbul'a gitti, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü sınavlarını geçerek bu üniversitede lisans eğitimine başladı ve mezun oldu. 2011 yılında Kadir Has Üniversitesinde sinema ve televizyon alanında yüksek lisansa başladı

Sanat kariyeri

Mengüllüoğlu, Hacı ve Şöhret adlı dizilerde oynadı. Arka Sıradakiler dizisinde canlandırdığı Saffet karakteriyle dikkat çekti.[kaynak belirtilmeli] Sonrasında Hayat Devam Ediyor ve Şubat dizilerinde rol aldı. Ayrıca Kabuk ve Zincirbozan, Güzel Günler Göreceğiz, Köpek, Eksik, Damat Koğuşu adlı filmlerde de rol aldı. Eksik ve Aden filmlerini yönetti.

Siyasi kariyeri

22 Kasım 2013'te Redhack soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alındı, üç gün sonra serbest bırakıldı.

2018 Türkiye genel seçimleri için Halkların Demokratik Partisinden milletvekili adayı oldu. 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarına göre Hatay milletvekili seçildi.11 Ekim 2018 tarihinde Türkiye İşçi Partisine geçti.

Kişisel yaşamı

8 Mart 2013'te Beste Sultan Kasapoğulları ile evlendi.

Etiketler :