Bankalar müşterilerine 7 bin lira uyarılı mesaj attı

Bankalar müşterilerine 7 bin lira uyarılı mesaj attı
Maliye'nin kayıt dışılıkla mücadele adımları kapsamında getirdiği, 7 bin lira ve üzeri tutardaki tüm alışverişlerde kredi kartı kullanma zorunluluğu yürürlüğe girdi. Uygulama sonnrası bankalar müşterilerine art arda mesajlar atmaya başladı.

18 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle birlikte, 7 bin lira ve üzeri tutardaki tüm alışverişlerde nakit ödemeler yasaklandı.

Bu yeni kural, bankaların müşterilerine gönderdiği uyarı mesajlarıyla gündeme oturdu. Artık tüketiciler, 7 bin lirayı aşan tutarlardaki ödemelerini mutlaka kredi kartı veya banka kartı ile gerçekleştirecekler.

kredi-karti-nakit.jpg

BANKALARIN MÜŞTERİLERE UYARISI

Bankaların gönderdiği mesajlarda, "Değerli müşterimiz, 18 Ekim 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğe kapsamında; 7 bin TL ve üzeri her türlü tahsilat ve ödemenin aracı finansal kurumlar kanalıyla yapılması gerekmektedir. Ödemelerinizi bankamız kartları ve kredi kartlarıyla yapabilirsiniz" ifadeleri yer alıyor.

Yeni düzenleme, özellikle kredi kartı kullanmayan veya kullanmaktan çekinen vatandaşları zor durumda bırakabilir. Bankalar, müşterilerini bu konuda bilgilendirmek için SMS, e-posta ve telefon görüşmeleri gibi çeşitli yöntemler kullanıyor.

kredi-2.jpg

Vergi Kaçakçılığına Darbe: Nakit ödemelerin azalmasıyla vergi kaçakçılığına yönelik fırsatlar da sınırlanmış olacak. Böylece, ülke ekonomisine daha fazla kaynak aktarılabilecek.

Enflasyonla Mücadele: Nakit para kullanımının azalması, enflasyon üzerindeki baskıyı hafifletecek ve fiyat istikrarının sağlanmasına katkıda bulunacak.

Dijitalleşme: Bu düzenleme, ülkemizde dijital ödemelerin kullanımını yaygınlaştırarak finansal sistemin daha modern hale gelmesini sağlayacak.

Kaynak:Halk TV Ekonomi Servisi