Bankadan 3 Milyon Lirayla Çıktı, 1 Milyon TL'sini Kar Maskeli Kaptı

Bankadan 3 Milyon Lirayla Çıktı, 1 Milyon TL'sini Kar Maskeli Kaptı
Fıstık tüccarı İbrahim Tiken, bankadan 3 milyon TL parayla çıktı. Tiken'i radarına alan kar maskeli bir kişi saldırı gerçekleştirdi. Kar maskeli kişi silahla ateş edip 1 milyon TL'yi gasp edip kaçtı.

Olay, Gaziantep'in Sanayi Mahallesi'nde bulunan GATEM Toptancılar Sitesi'nde dün sabah saatlerinde gerçekleşti. İbrahim Tiken, iş yeri işlemleri için bankaya gitti ve 3 milyon TL çekti. Parayı aracına yerleştirirken yanına yaklaşan maskeli saldırgan, Tiken'e ateş etti ve parayı gasp etti. Şüpheli daha sonra motosikletle kaçtı. Polis, şüpheliyi bulmak için soruşturma başlattı.

75905-2.jpg

İbrahim Tiken, zararının karşılanmasını talep etti:

"Gaziantep Toptancılar Sitesi’nin bulunduğu yerden bankalara para çekmek için geldik. Aracımız yolun karşısında olduğu için ağabeyim aracı çevir gel dedi. 3 milyon TL parayı iki poşete birine 1 diğerine 2 milyon TL şeklinde yerleştirip arabayı bıraktım önce. Çıkarken sağıma soluma baktım, kimse yoktu. Dönüp direksiyon tarafından arabaya biner binmez direkt kilide basıp arabayı kilitledim.

75905-1.jpg

Arabayı çalıştırmadan birisi aracın sağ tarafından kapıya yüklenip aç kapıyı diye bağırdığını duydum. Direkt bir el ateş etti. Cam kırıldı. O sırada arabayı çalıştırmak için kontağı çevirdim, bu defa ikinci kez ateş açtı. Bu defa ben kendimi kapıyı açıp canımı kurtarmak için dışarı atlamak durumunda kaldım. İki poşet paranın birini aldı, diğerini almaya çalışırken poşet yırtıldı o arabanın içinde kaldı. Poşeti alıp motorla kaçtı. Hırsız kar maskeliydi.

75905-3.jpg

Toplamda 1 milyon TL param çalındı. Antep fıstığı işi yapıyorum onun için ödemelerimiz vardı, bankadan para çekmiştik. Sıktığı kurşun da oturduğum koltuğa denk geldi. Toptancılar sitesinin bulunduğu yerdeki bankalar önünde bu olaylar hep oluyor. Hırsızlık yapanlar o mevkide insanları gözlemliyorlar. Bundan birkaç ay önce aynı noktada bir esnafın 1 milyon 750 bin TL çaldılar. Hırsızların bulunmasını ve gerekli cezayı almalarını istiyoruz."

75905.jpg

Kaynak:DHA