Balyoz Davası ertelendi: Hakimlerin varlığını göstererek, yurttaşların gelecek umutlarını yeşertmesini dilerim

Balyoz Davası ertelendi: Hakimlerin varlığını göstererek, yurttaşların gelecek umutlarını yeşertmesini dilerim
Yeniden açılan Balyoz Davası, 7 sanıkla birlikte tekrardan görülmeye başlandı. Davada savunma yapan Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, "Hakimlerin varlığını göstererek, yurttaşların gelecek umutlarını yeşertmesini dilerim" dedi. Dava, 18 Şubat'a ertelendi.

Balyoz Davası'na ilişkin davada beraat eden 7 sanık hakkındaki kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından Balyoz davası bugün yeniden başladı.

11 yıl sonra yeniden

FETÖ kumpası bozulduktan sonra, askerler tahliye edildi. Soruşturmada ve davada görev alan yargı mensupları FETÖ'den yargılandı.

Ancak, 11 yıl sonra Balyoz kumpasının dosyası yeniden açıldı.

Yeniden başlayan Balyoz Davası’nın ilk duruşması görüldü. Bir sonraki duruşma 18 Şubat’a ertelendi.

Eski 1. Ordu Komutanı olan ve 28 Şubat Davası kapsamında tutuklu bulunan Çetin Doğan savunmasını bitirirken, "Keşke dava konusu Yargıtay ilanını kaleme alanlar hiç olmasa sayın mahkemenizin akla gelen bütün soruların yanıtlarını bulabilecekleri 'Gerekçeli Kararını' okuyup inceleselerdi. Yüksek yargının bunu yapmadığını İlanda öne sürülen iddialara verdiğim yanıtlarla yeterince açıklığa kavuşturulduğunu sanıyorum.

Bu aşamada vereceğiniz karar 28 Şubat Kumpası ile hüküm giymiş benim için maddi yönden bir değişiklik yaratmayacaktır. Ancak gerek benim ve gerekse ülkemizde yaşayan laik, demokratik, sosyal hukuk devletine gönül verenler için çok önemli bir yeri olacaktır.

Ülkemiz alacakaranlık kuşağından aydınlığa geçiş sürecinin zorlu mücadelesi içerisindedir. Sayın mahkemenizce yeniden görülmek üzere getirilen bu davanın sonucu, ülkemizin yaşadığı tarihi süreçte önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyorum.

Bunun nedeni, de ülkemizde adaletin zulmün aracı değil, tekrar mülkün temeli olması yolunda çaba gösterenlere, bu konuda beklenti içerisinde olan yurttaşlara bir umut ışığı olma veya olmaması ile ilgili olmasıdır.

Bu nedenle son söz olarak, sayın mahkemenizin görülen siyasi davada 31 Mart 2015 tarihli kararında direnerek, ülkemizde hala gerçek hakimlerin varlığını göstererek yurttaşlarımızın geleceğe yönelik umutlarını daha da yeşertmesini dilerim" dedi.