Balıkesir Atatürk'e saldırıya karşı tek ses oldu

Balıkesir'de bir şahıs balyozla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli'ne saldırdı. Yurttaşların engellediği olayın ardından Balıkesir'de olayı protesto etmek için toplandı.

Ayvalık ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'na gelen M.Ç. balyozla Atatürk Heykeli'ne saldırmaya başladı. Şahsın saldırısına fark eden yurttaşlar, duruma hızla müdahale etti. Vatandaş eline geçtiyse şahsa atmaya başladı. Sandalyeden paspasa kadar saldırgana sallayan yurttaşlar, polis de çağırdı.

balikesirde-ataturk-heykeline-balyozlu-359671-992511.jpg

Gelen güvenlik güçleri şahsı gözaltına aldı. Birçok Atatürk Heykeli'ne yapılan saldırı düzenleyen gibi bu şahsın da psikolojik sorunları olduğu iddia edildi.

balikesirde-ataturk-heykeline-balyozlu-359668-992511.jpg

Duruma tepki gösteren Balıkesirliler, heykelinde çevresinde toplandı. Yaşanan vahim olay basın açıklamasıyla protesto edildi. Yurttaşlar, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıdı.

balikesirde-ataturk-heykeline-balyozlu-359667-992511.jpg

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasına CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi adına Melda Yücel, İYİ Parti İlçe Başkanı Gülten Sütçüoğlu, MHP İlçe Başkanı Hasan Ustalı, Ülkü Ocakları adına Mehmet Kemal Doğrul konuşma yaparak saldırıyı kınadı.

Kaynak:DHA