Baklavacı Taklidi İle Dolandırıcılık Yaptılar

Baklavacı Taklidi İle Dolandırıcılık Yaptılar
Denizli'de bir restoranı arayan şüphelinin kendisini önce turizmci, daha sonra da sesini değiştirerek o turistler için baklava yapacak kişi olarak tanıttı. Dolandırıcılar yok artık dedirtti.

Pamukkale ilçesi Gözler Mahallesi'nde restoran işleten H.A., kendisini turizmci olarak tanıtan M.Ç. (51) tarafından dolandırıldı. M.Ç, H.A'ya onlarca kişilik turist kafilesi getireceğini ve Antep baklavası istediklerini söyleyerek, baklava siparişi için sözde bir Antep baklavacısının telefon numarasını verdi.

SESİNİ DEĞİŞTİREREK KONUŞTU

M.Ç, sesini değiştirerek kendisini baklavacı olarak tanıttı ve 59 bin liralık siparişin ücretini aldı. Rezervasyon günü geldiğinde H.A, turizmci ve baklavacı olarak konuştuğu kişilere ulaşamayınca dolandırıldığını anladı ve durumu jandarmaya bildirdi.

25 İLDE DOLANDIRICILIK YAPMIŞ

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı, İzmir'de gerçekleştirdiği operasyonda M.Ç. ve yardımcısı İ.Y'yi yakaladı. M.Ç'nin aynı yöntemle 25 ilde dolandırıcılık yaptığı ve 40 ilde 97 suç kaydı bulunduğu belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından iki şüpheli tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

Kaynak:AA