Bakan Koca: Heimlich manevrası hayat kurtarıyor

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Ordu'nun Fatsa ilçesinde nefes borusuna yemek kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtaran öğretmenin görüntüsünü paylaştı, "Heimlich manevrası hayat kurtarıyor. İlk yardım eğitimi daha da yaygınlaşmalı"...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ordu'nun Fatsa ilçesinde nefes borusuna yemek kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtaran öğretmenin görüntüsünü paylaştı ve "Heimlich manevrası hayat kurtarıyor. İlk yardım eğitimi daha da yaygınlaşmalı" dedi.

Dün Fatsa'da bulunan Şehit Ümit Karamustafa Ortaokulu'nda 7. sınıf öğrencisi Yiğit Efe Ö.'nün (12), tenefüste yediği yiyecek nefes borusuna kaçtı. Arkadaşları, koridordaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Rıza Bölükbaş'a haber verdi.

Arkadaşlarının koridora getirdiği Yiğit Efe, öğretmeni Bölükbaş tarafından Heimlich manevrası ile kurtarıldı. Okulun güvenllik kamerası o anları kaydetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, o anları sosyal medya hesabından paylaştı ve "Nefes borusuna yiyecek kaçan öğrencisini Heimlich manevrasıyla kurtaran öğretmen arkadaşımıza, bu ilk yardım eğitimini aldığı için teşekkür ediyoruz. Ordu'nun Fatsa ilçesindeki bir okulda yaşanan bu olayda olduğu gibi Heimlich manevrası hayat kurtarıyor. İlk yardım eğitimi daha da yaygınlaşmalı" dedi.

heimlich1.jpg