Bakan Karaismailoğlu'ndan İmamoğlu'na tazminat davası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Halk TV'de Gazeteci İpek Özbey'in hazırlayıp sunduğu 'Sadece Soruyorum' programındaki sözleri nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, avukatı Ömer Faruk Karagüzel aracılığıyla İstanbul Nöbetçi Asliye Ceza Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, "Davalı Ekrem İmamoğlu 10 Nisan'da Halk TV canlı yayınındaki beyanlarıyla müvekkilimin kişilik haklarına yönelik asılsız iftira içeren iddia ve ithamlarda bulunmak suretiyle kişilik haklarını alenen ağır şekilde kamuoyu önünde küçük düşürme maksadıyla ihlal etmiştir" denildi.

Ekrem İmamoğlu'nun Karaismailoğlu hakkındaki sözlerinin dökümüne yer verilen dilekçede, "Müvekkilimi asılsız iddialarla kamuoyu husumetine maruz bırakma ve masumiyet karinesini hiçe sayarak ağır hakaret ve iftira içeren isnatlarda bulunmuştur. Söz konusu iddialarıyla ilgili olarak konuşmasını hiçbir belge veya materyal ile destekleyememiş sadece iftira kastıyla hareket ederek müvekkilimin kişilik haklarını ağır şekilde ihlal etmiştir" denildi.

Ne olmuştu?

Halk TV'de yayınlanan ve İpek Özbey'in sunduğu Sadece Soruyorum programına katılan İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Atatürk Havalimanı hakkındaki sözlerine tepki göstermiş ve şöyle konuşmuştu:

"Ulaştırma Bakanı zavallı bir arkadaştır. Hayatında bekçi kulübesi dikmemiş bir arkadaş 'Atatütk Havalimanı konusu kapandı' diyor. Sanki orası kendisine miras kaldı. Onun aklı ermez o işlere. Sen Atatürk Havalimanı'na bir şey yapacaksan önce millete bir sor. Sen önce yapılmamış bir ihalenin parasını nasıl ödettiğinin hesabını ver

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu var, önce önünü ilikleyeceksin, onu 16 milyon seçti. Sen kimsin 'hizmette yarışalım' diyorsun! Senin imzanla durdurulmuş metroları bitiren bir belediye var. Sen hayatında bekçi kulübesi dikmemişsin geçiyorsun gerile gerile laflar ediyorsun"